Savo nuomonę apie šią situaciją feisbuke išsakė muzikos prodiuseris Deivydas Zvonkus.

„Dingusios moters telefoną rado eilinis pilietis Stasys (pagarba). Prieš kelerius metus Dembavoje merginai kone valandą bendraujant telefonu nepavyko prisišaukti realios, apčiuopiamos pagalbos (buvo sekama pasaka apie aparatą be SIM kortelės, nors tokia versija neturi jokio įmanomo logiško paaiškinimo)“, – kalbėjo Deivydas, prisimindamas 2014 metais Lietuvą sukrėtusią Dembavos tragediją.

„Išvada aiški, – tęsė D. Zvonkus. – Mūsų tarnybos kol kas neturi techninių galimybių nustatyti konkretaus telefono aparato buvimo vietos. Todėl, papuolę į keblią situaciją, nesitikėkite, kad mobilusis įrenginys kaip nors palengvins pastangas jus surasti.“

DELFI primena, kad merginos paieškos vyksta nuo sekmadienio, kai apie 21.00 val. policija gavo pranešimą, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.).

Pranešta, kad mergina dingo pravažiavusi Kauną: kaip nurodė jos draugas, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Apie 01.30 val., I. Strazdauskaitės automobilis surastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Policija informavo, kad bylą tiria kaip asmens pagrobimą (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. – dėl neteisėto laisvės atėmimo), nei automobilyje, nei netoliese merginos nebuvo. Imta analizuoti važiavimo kryptis, ieškoma merginos daiktų.

Ketvirtadienio popietę, specialiai surengtoje spaudos konferencijoje, policijos departamento vadovas Linas Pernavas patikino, kad tyrimas labai intensyvus. Apžiūrėti didžiuliai plotai. Dirba šimtai pareigūnų iš visos Lietuvos komisariatų, nemažai jų aukoja miegą ir poilsį, kad tik surastų merginą.

Daugiau apie spaudos konferenciją ir jos metu atskleistas merginos dingimo detales skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)