„Atrodyti nepriekaištingai nėra lengva, bet pageidautina kai esi dėmesio centre. Lengviausia pastebėti kitų klaidas, bet peržiūrint kitų nuotraukas galima pritaikyti kai ką ir sau“, – sakė M. Lesauskas.

Dizainerio nuomone, ne visiems naujiems Seimo nariams kostiumas yra įprastas drabužis, kurį jie nešiotų dažnai ar kuriuo didžiuotųsi: „Dauguma seimūnų priesaiką suprato kaip iškilmes ir nežymiais akcentais bei spalvomis tai parodė. Tačiau seime atrodyti kaip vestuvėse irgi nėra geriausias pasirinkimas. Blizgiam smokingui būdingų atvartų ir kitų detalių nebuvo išvengta šioje ceremonijoje.“

Pasak M. Lesausko, bene geriausias ir saugiausias sprendimas, siekiant šventiškesnės nuotaikos, į klasikinį garderobą integruoti papildomą aksesuarą t.y. „fantaziją“ – pocket square.

„Pagrindinis aksesuaras, kuriuo stebėtinai daug apie save gali pasakyti vyrai yra kaklaraištis. V. Lansbergis ir kolegos tai daro tautine juostele, o apie anūko Gabrieliaus Landsbergio pasirinkimą ryšėti tamsų kaklaraištį galima tik spėlioti. Matomai nesinori per daug džiūgauti šiose iškilmėse.

Ornamentika ir spalvos yra kiekvieno asmeninių preferencijų klausimas, bet ne skonio, nes mėgstančių skoningus aksesuarus tarp Seimo narių nėra daug. Bet tai ne pirmas toks Seimas“, – sakė M. Lesauskas.

Dizaineris patarė stambesnio sudėjimo vyrams vengti siaurų kaklaraiščių. „Vindzoro mazgas nors ir tinka kiek šventiškesnėms progoms, tačiau tikrai „nesižiūri“ su siauru kaklaraiščiu“, – pridūrė jis.

„Na, ir visos užsegtos sagos... Sunku net suskaičiuoti, kiek visur kartų jau pakartota, kad segama tik viršutinė kostiumo saga“, – priminė M. Lesauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)