Agnė pasakojo, kad pasiruošimo darbai prasidėjo jau kitą dieną po Kėdainiuose vykusio konkurso rugsėjo mėnesį. „Reikėjo suknelių, tautinių rūbų, pasiruošti talento konkursui. Vyko įvairūs renginiai, fotosesijos. Tai užėmė labai daug laiko. Esu iš Klaipėdos, teko nuolat važinėti maršrutu Vilnius-Klaipėda. Nebuvo lengva“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo Lietuvos atstovė.

Į Londoną mergina pasiims net 30 suknelių. Tarp jų lagamine bus ir dizainerio Liutauro Salasevičiaus kurta suknelė finaliniam renginiui – kreminė, siuvinėta kristalais, iš paskutinės kūrėjo kolekcijos. Tautinio kostiumo rungčiai gražuolė puošis Klaipėdos kraštą reprezentuojančiu rūbu.

Lietuvos atstovė neslepia, kad ne visi dizaineriai buvo geranoriški. „Ilgai užtruko rėmėjų ieškojimas. Daug dizainerių buvo užsiėmė savo kolekcijomis. Ne visi rado laiko, bet atsirado ir tokių, kurie man pagelbėjo. Daugiausiai suknelių bus Agnės Kuzmickaitės ir Liutauro Salasevičiaus“, – atskleidė ji.

„Šis konkursas bus didelė gyvenimo pamoka. Visas šis periodas buvo kaip pamoka. Niekas už tave nepasirūpins, turi eiti ir prašyti visko pats, galvoti savo galvą. Esi visiškai savarankiška, kiek pasiruoši, kiek susirinksi, tiek ir turėsi. Tai buvo gera patirtis man pastovėti, pakovoti už save“, – apie gyvenimo pamokas po konkurso kalbėjo klaipėdietė.

Agnė Kavaliauskaitė "Mis Lietuva" 2014

Prie tautinio kostiumo ji užsisegs gintarinius karolius, „Jie yra mano močiutės, jos mūsų tarpe nebėra. Tai jos palikimas. Tai tarsi simbolinis talismanas. Bus labai smagu juos dėvėti“, – kalbėjo A. Kavaliauskaitė.

Klaipėdos universitete studijuojanti mergina talento rungčiai paruošė šokį: „Tai bus klasikinio ir šiuolaikinio šokio sintezė. Tai bus jausmingas šokis apie gerąją ir blogąją gyvenimo puses, meilę, jausmus. Jis paruoštas specialiai šiam konkursui. Kurti pradėjau paskutinę savaitę, ilgai ieškojau muzikos, kuri tiktų ir būtų įsimintina. Kitos merginos rodo vokalinius sugebėjimus, groja tradiciniais instrumentais, o šokis ne visada įsimena. Aš stengsiuosi parodyti tiek šokį, tiek jausmą. Jis iki šiol dar tobulinamas“.

Agnė pasakojo jau susipažinusi ir su konkurentėmis – peržvelgusi jų nuotraukas internete. „Stebėjau pernai metų dalyves, pernai man bendras vaizdas pasirodė geresnis. Šiemet Venesuela ir kitos egzotiškos valstybės išrinko ne būtent tos valstybės grožį reprezentuojančias merginas. Nelaikau savęs prastesne už kitas, visos turime vienodas galimybės save pateikti“, – entuziazmo nestokojo Agnė.

A. Kavaliauskaitė į konkursą išskrenda ketvirtadienį. Mergina išvyksta viena. Finalo metu jai į pagalbą turėtų atvykti Liutauras Salasevičius, kuris rūpinsis ir šukuosena, ir makiažu, bei širdies draugas Tomas Legenzovas.

Lietuvos atstovė į konkursą pasiims ir knygą apie Lietuvą „ Tai Lietuva“ – ji skiriama „Mis pasaulis 2014“ ir „Mis visata 2014“ organizuojamiems labdaros aukcionams.

Grožio konkurso renginiai D. Britanijoje prasidės jau lapkričio 20 dieną, didysis finalas vyks gruodžio 14-ąją. Iš viso pasaulio susirinkusios merginos varžysis ne tik dėl gražiausios pasaulio moters karūnos, taip pat bus renkama „Mis talentas“, „Mis sportas“ bei „Top modelis“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)