Naujienų portalas DELFI pasidomėjo LRT projekto „Delfinai ir žvaigždės“ senbuvių, kaip jiems ruošiantis pasirodymams pavyksta atpažinti savo delfinus ir su jais surasti bendrą kalbą. Vieniems žinomiems žmonėms šie žinduoliai atrodo vienodi kaip kinai, kitiems gi padeda susigaudyti ir apgamai ant delfinų liežuvių.

Choreografas Aurelijus Liškauskas juokavo, kad jis turi specialų delfinų kalbos žodynėlį, kurio paslapčių mokosi kartu su pačiais delfinariumo gyventojais.

„Pradžioje atpažinti delfiną buvo kaip atskirti kiną, kurie būna vieno veido. Priplaukia prieš pasirodymą dažniausiai daugiau delfinų nei reikia. Bet tada jau nebesvarbu, kuris yra kuris – glostai vieną, antrą“, – sako su vandens žinduoliais greitai bendrą kalbą suradęs A. Liškauskas.

Tiesa, baleto artistas neslėpė, kad delfinai kartais kandžiojasi, tempia už kojos į dugną taip bandydami žaisti.

Su projekto kolega sutiko ir buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. Sportininkui pradžioje sunkokai sekėsi atpažinti delfinus.

„Vis galvodavau, kaip juos kiti atpažįsta? Bet po to intuityviai pavyksta atskirti. Juk mamos dvynius vaikus irgi kažkaip skiria, – juokiasi R. Vyšniauskas. – Kiekvienas delfinas turi tam tikrą dėmelę ar kokį kitą atpažinti padedantį ženklą. Jei labai greitai, tai sudėtinga juos atpažinti. Bet, pavyzdžiui, Argas didelis, jo neįmanoma neatpažinti, Glorija ant liežuvio turi juodą taškiuką.“

Jį papildydama šokėja Kristina Navickaitė-Tina pasakojo, kad delfinai turi skirtingus veido bruožus kaip ir žmonės.

„Argas turi platų rostrumą. Šis patinėlis yra didžiausias ir masyviausias delfinas. Jam yra 40 metų. Kiek žinau, laisvėje delfinai gyvena nuo 25 iki 30 metų“, – pasakojo K. Navickaitė-Tina.
Liepa Mondeikaitė projekte "Delfinai ir žvaigždės"

„Žuvėdros“ šokėjas Dmitrijus Popovas ir „Lietuvos ponia 2014“ dalyvė Giedra Sadauskienė šiuos vandens žinduolius skiria ne tik pagal išvaizdą, bet ir pagal jų charakterį.

„Rasti bendrą kalbą su delfinais nebuvo sunku. Jie yra labai socialūs, šilti ir mieli. Man netgi buvo keista, kaip greitai tarp mūsų užsimezgė tas ryšys“, - džiaugėsi G. Sadauskienė.

O štai Liepa Mondeikaitė neslėpė, kad pačioje pradžioje delfinai ir į ją žiūrėjo labai įtartinai. „Bet po truputėlį mes su jais susibendraujame“, – džiaugėsi delfinariume daug laiko praleidžianti atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)