M. Adomaitis naująjį savo kūrinį „Shining“ pristato bendradarbiaudamas su Nacionaline LGBT (inicialai, kuriais apibūdinamos lesbietės, gėjai, biseksualūs ir transeksualūs žmonės – DELFI) teisių organizacija. Negana to, jį įrašė kartu su translyčiu atlikėju Alexu Radfordu.

Tai ne pirmasis jų kartu sukurtas kūrinys. Pirmoji daina buvo pristatyta dar 2012 metais. Šia Marijaus ir Alexo premjera pasidžiaugė ir LGBT feisbuko puslapio administracija.

„Klaidos, paklydimai ir tamsios akimirkos nutinka visiems. Bet žmogaus charakterį atskleidžia tai, kaip jis iš to išbrenda. To bridimo ir brandos linkime Mariui ir toliau bei džiaugiamės už pirmuosius žingsnelius susigrąžinant orumą bei tarptautinę karjerą!“ – toks įrašas šiandien pasirodė feisbuko puslapyje „LGBT friendly“.

Primename, kad birželį M. Adomaitis savo feisbuko paskyroje paviešino įrašą, žeidžiantį homoseksualus. Ir nors jo pasisakymas, kuriame homoseksualūs žmonės buvo vadinami „kita rūšimi“, o pats homoseksualumas prilyginamas smurtui prieš vaikus, buvo greitai pašalintas iš feisbuko anketos, jį vis tik pamatė ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio auditorija.

Tuomet buvo atšaukti stanbūs projektai, festivalių organizatoriai atsisakė jo paslaugų. Kadaise muzikos sąrašų viršūnėse figūravęs prodiuseris M. Adomaitis dėl neapgalvoto pasisakymo buvo atstumtas pasaulinės šokių muzikos bendruomenės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)