„Jau kurį laiką apie tai galvojau. Pati esu ne kartą dalyvavusi seminaruose Lietuvoje ir užsienyje. Visuomet iš jų grįždavau pakylėta ir įkvėpta kurti. Tad, jau atėjo metas dalintis“, - pasakojo penkiolika metų įvairių švenčių rengimo srityje dirbanti verslininkė.

Šįkart praktiniams mokymams ji parinko originalią temą – „Povas – išdidus laimės saugotojas“. Pasak I. Budrienės, per tris dienas Paliekio dvaro interjeras pasikeis neatpažįstamai – dalyviai iš itin savo veiklos sritį gerai išmanančių asmenų sužinos subtiliausias švenčių rengimo etiketo detales bei patys galės prisiliesti prie ypatingų bei sudėtingų dekoracijų ar kompozicijų kūrimo.

I.Budrienės teigimu, švenčių planuotojas – daugialypė asmenybė, privalanti turėti žinių įvairiose srityse.

„Profesionalus koordinatorius savo komandai turi gebėti perteikti viziją ir aiškiai suformuoti užduotį. Pasakyti, tarkim, floristams, jog nori, kad būtų gražu, nepakanka. Reikia žinoti ir apie augalų subtilybes, pastebėti, ar jie gerai paruošiami, ar teisingai ir tvarkingai komponuojami“, - sakė I. Budrienė.

Jos įsitikinimu, visi žino, kad tik bendras komandos darbas gali sukurti gerą rezultatą, tačiau dažnai pamiršta, jog tai, koks jis bus, dažniausiai priklauso būtent nuo bendros švenčių planuotojo vizijos, kūrybiškumo bei gebėjimo paaiškinti tai, kokį jis vaizdą nori matyti šventės vietoje.

Kad būtų lengviau perteikti mokymų sumanymą, „Gala“ vakarienės viziją popieriuje vizualizavo dailininkė Rasa Staskonytė.

I.Budrienė neabejoja – mokytis dekoruoti yra svarbu dėl daugybės priežasčių. Viena iš jų – šventės biudžetas. Jei jis – mažas, tuomet planuotojas ne tik turi mokėti teisingai išdėlioti interjero akcentus, bet ir pats kurti augalų kompozicijas. Pagrindines žinias šioje srityje suteiks floristikos meno virtuozas, diktuojantis gėlių madas visame pasaulyje, tarptautinių floristikos simpoziumų laureatas, vienas talentingiausių Lietuvos floristų, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas ekspertas, „Įkvėpimo naktis“ idėjos autorius ir daugelio kitų projektų sumanytojas Marijus Gvildys.

Laukiama ir ypatingo svečio – gėlių dizainerio, „Casa del flora“ įkūrėjo bei prabangių vestuvių stilisto, turinčio daugiau nei 15 metų darbo patirtį, Robert Chaar.

Jis puošė karališkųjų šeimų šventes Katare ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Be Robert Chaar ypatingo darbo stiliaus ir požiūro į svarbiausių gyvenimo švenčių planavimą neapsieina daugelio ryškiausių bei žinomiausių žmonių asmeninės puotos Libane ir Artimuosiuose Rytuose.
Robert Chaar neabejoja – jo sėkmės paslaptis yra gebėjimas derinti rafinuotą europietišką stilių ir paslaptingųjų Rytų subtilų dvelksmą.

„Robert tikrai turi ką papasakoti. Juolab, kad jis žino tiek europietiškų, tiek rytų šalių švenčių niuansus“, - apie svečią iš Libano, Lietuvoje viešėsiantį pirmą kartą, sakė I. Budrienė.
Trijų dienų mokymus vainikuos „Gala“ vakarienė, į kurią galės patekti tik iš anksto užsiregistravę asmenys. Jos metu svečiai, vilkėdami vakarinę aprangą, vaišinsis ypatingais R. Bolgovo ruoštais patiekalais, klausysis prisiminimus bei teigiamas emocijas kuriančios muzikos, stebės ugnies šou ir bus pamaloninti daugybe kitų staigmenų.

„Tik jie gyvai galės išvysti tai, ką įspūdingo sukurs mokymų dalyviai“, - sakė I. Budrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)