Diskusija studijoje nuo gėjų eitynių pakrypo prie kai kurių, filmavime dalyvavusių asmenų iškelto klausimo, ar homoseksualumas yra liga. Netrukus buvo glaustai aptartos ir homoseksualų teisės Lietuvoje. Bene daugiausiai tradicines vertybes propaguojančių laidos svečių palaikymo filmavimo metu sulaukė R. Žilinskas, mat sakė esąs laimingas dėl savo orientacijos ir patikino, kad tuo jis džiaugiasi savo namuose. Esą parlamentaras neįžvelgia reikalo viešai demonstruoti, su kuo jis miega.

„Esu laimingas ir patenkintas savo gyvenimu, tačiau juo mėgaujuosi namuose. Nematau reikalo visiems skelbti, su kuo miegu, nes tai paprasčiausiai ne jūsų reikalas“, - kalbėjo parlamentaras ir sulaukė patriotiškai nusiteikusių laidos svečių palaikymo.

Rokas tvirtino, kad jam orientacija jokių nepatogumų iki šiol nėra sukėlusi. Vyro netrikdo visuomenės ar kolegų domėjimasis šia tema, esą jis viešai niekuomet nenagrinėjo, su kuo miega. Tai esą yra intymu ir už savo namų sienų parlamentas nėra linkęs atvirauti. Rokui svarbiausia, kad apie jį viską žino šeima ir artimiausi bičiuliai. Parlamentarui svarbiausia išlikti sąžiningam prieš artimuosius, jiems nemeluoti.

Filmavime dalyvavo ir dainininkas Ruslanas Kirilkinas, dar sykį priminęs savo biografijos faktus apie tai, ką išgyveno prisipažinęs, jog yra gėjus. Atlikėjas tikino jautriai reagavęs į Telšiuose užpultos močiutės patirtus išgyvenimus. Bene labiausiai Ruslaną neramino Telšių gatvėse iškabinėti jo bei močiutės Zinos plakatai, kuriuose buvo rašoma, kad atlikėjas ir jo močiutė dingo be žinios.

„Nesijaučiu saugiai, kai tai kažkas daro, tačiau aš į savo koncertus atėjusių žmonių neskirstau į gėjus ir ne gėjus“, - kalbėjo R. Kirilkinas ir sakė esąs įsitikinęs, kad nėra svarbu, su kuo kiekvienas asmuo miega. Neva to nepasirinksi.

Tuo tarpu tradicines vertybes propaguojantieji laidos svečiai it susitarę aiškino, esą Lietuvoje homoseksualai neturėtų viešai demonstruoti savo orientacijos, ar juo labiau, rengti eitynių. Neva tai traumuotų eitynes matysiančius nepilnamečius.

„Be grimo“ filmavimo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)