Nepatiko garso kokybė

Prieš mažiau nei savaitę vykusio koncertu metu Vidas buvo atsakingas už garsą renginio metu. Pasak jo, grupė „Patruliai“ į koncertą atvyko 21:30 val. Iš grupės nario Algirdo Radzevičiaus Vidas gavo dainų sąrašą, kurias atlikėjai planavo sudainuoti renginio svečiams.

„Prasidėjo koncertas ir Gyčiui nepatiko garso kokybė. Jis atėjo pas mane ir pradėjo šaukti su visais keiksmažodžiais. Žmonės šoka, Algis dainuoja, o Gytis tuo tarpu bėgioja per visą salę prie manęs ir šaukia, kad sutvarkyčiau jo mikrofoną. Sakiau jam palaukti, nes krovėsi baterija. Prašiau pabaigti dainą ir po jos būčiau galėjęs perjungti mikrofoną. Gyčiui nepatiko tas, kad jis negirdi savęs kaip norėtų. „Patruliai“ prieš pasirodymą nepasitikrino aparatūros, o aš nepastebėjau, kad baterija kraunasi“, - DELFI situaciją nupasakojo nukentėjęs garso režisierius.

Po necenzūrinių žodžių – ir smūgiai

Vidas teigė iš G. Balčiūno lūpų išgirdęs ir grasinimų. Dainininkas neva kalbėjo, kad jei garsistas nesutvarkys mikrofono, nukentės Vido šeima: „Jis sakė susirasiantis mano šeimą, mano mamą ir kad mums visiems bus blogai. Aš jam sakiau, kad esu ne elektrikas, baterijų negaliu išrasti. Tuomet Gytis nuėjo ant scenos, vėl bandė dainuoti. Faktas toks – jei mikrofonas išsikrovė jis tikrai nepasikraus.“

Gytis Balčiūnas

Pasak renginyje dirbusio garso režisieriaus, G. Balčiūnas atėjo prie jo trečią kartą. Tada iš dainininko burnos pasipylė dar daugiau necenzūrinių žodžių. Atlikėjas paklausė, ar Vidas suprantantis, kad dėl šio įvykio gali nukentėti jo įvaizdis.

„Tada Gytis man smogė. Aš susilenkiau. Antras smūgis, trečias smūgis... Tada gavau tą smūgį į ausį, nuo kurio viena ausimi apkurtau – trūko ausies būgnelis. Man pradėjo ausyse spengti, nieko negirdėjau su kaire ausimi. Renginyje garsas buvo didžiulis, pamaniau, kad šiaip užgulė ausį. Galvojau, kad namie išsimiegosiu ir praeis. Negaliu suskaičiuoti, kiek buvo smūgių, nes aš susiriečiau saugodamas save ir aparatūrą. Parašiau policijoje pranešimą, lauksiu, kol prasidės ikiteisminis tyrimas“, - kalbėjo neva nuo G. Balčiūno nukentėjęs vyras.

Užmetė kolonėlę

Panašu, kad to G. Balčiūnui buvo negana ir dainininkas, anot Vido, dar kartą grįžo prie jo. Vyras atsuko į Vidą kolonėlę ir paklausęs, ar garso režisierius negirdintis, kad dainininko nesigirdi. Vėliau Gytis neva nustūmė į garsistą kolonėlę su visu stovu.

„Viską matė vakarėlyje dalyvavę žmonės. Galiausiai jie ėjo ne šokti, o manęs klausti, kad nutiko Gyčiui. Viena mano klaidų buvo ta, kad aš neužtildžiau aparatūros. Nenorėjau, kad tai atsilieptų šventės organizatoriams, sužinotų, kad vyksta kažkoks konfliktas. Kadangi Algelis toliau dainavo scenoje, jį garsinau. Algis nežinojo, kas įvyko, nes Gytis jam nieko nepasakė. Buvau sumuštas ir toliau dirbau“, - DELFI kalbėjo Vidas.

Kreipėsi į policiją

Kalbintas garso režisierius pasakojo, kad A. Radzevičius, sužinojęs apie konfliktą, paskambino jam ir atsiprašė. „Algis teigė, kad tai padarė ne grupė „Patruliai“, o Gytis Balčiūnas. Gal ir Gytis norėtų man paskambinti, bet aš nenoriu neigiamų emocijų. Žmonės taip nesielgia. Kreipiausi į policiją, buvau pas teismo medikus, sutrikdyta mano sveikata. Kodėl aš turiu tokiam žmogui atleisti? Kad jis kitame renginyje vėl kažką mokytų?“, - savo apsisprendimą kreiptis į policiją aiškino Vidas.

A. Radzevičius: bus imtasi pačių griežčiausių priemonių

DELFI susisiekus su G. Balčiūnu vyras situacijos nepanoro komentuoti ir nuo platesnių komentarų susilaikė.

DELFI susisiekus su kitu grupės „Patruliai“ nariu Algirdu Radzevičiumi, dainininkas buvo kiek kalbesnis. „Jei bus įrodyta, kad Gytis koncerto metu sumušė garso režisierių, pasmerksiu šį poelgį. Taip niekas neturi teisės elgtis. Pats konflikto nemačiau, apie jį papasakojo nukentėjęs žmogus ir organizatoriai. Sužinojęs apie šį įvykį buvau šoke. Tiek aš, tiek mūsų leidybinė kompanija atsiriboja nuo šio Gyčio Balčiūno poelgio. Bus imtasi pačių griežčiausių priemonių, šis įvykis tikrai nebus toleruojamas, Gytis nebus ginamas“, - DELFI kalbėjo A. Radzevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)