– Kas yra Pijus Augustas Vėberis? Papasakok apie savo veiklą.

– Šiuo metu esu muzikinių klipų bei TV reklamų režisierius, kuris kada nors ateityje sukurs ir filmą. Tai, ką darau, man labai patinka – kiekvienas muzikinis klipas ar reklama tampa trumpu filmu, istorija. Stengiuosi, kad mano kūrinys žiūrovą bent trumpam nukeltų į jam nebūtas vietas ir pasaulius, kad jis trumpam galėtų pamiršti kasdienybę – manau tai visiems į naudą.

Pijus Vėberis

– Po mokyklos baigimo pasinėrei į kūrybinius darbus. Ar tavo planuose yra numatytos studijos universitete?

– Dar besimokydamas mokykloje dirbau prie įvairių tipų vaizdo įrašų, bet ne kaip režisierius. Tuo metu savo rankose vis dar laikiau filmavimo kamerą, fotografavau, montavau, kūriau grafiką, trumpiau, dariau viską. Jau tada žinojau, kad noriu dirbti su vizualiniais menais, tačiau nebuvau tikras dėl tikslios srities, juk visko nedarysi. Tad pirmiausia norėjau išbandyti kiekvieną iš sričių, kad suprasčiau, kas man yra arčiausiai širdies. Ilgainiui supratau, kad režisūra tai, ką noriu daryti.

Pijus Vėberis

Žinoma, mokslas yra labai geras dalykas. Aš mokausi kiekvieną dieną – analizuoju muzikinus vaizdo įrašus, filmus, skaitau literatūrą, bendrauju su bendraminčiais. Tačiau drįsčiau pasiginčyti su žmogumi, kuris sako, kad išsilavinimas yra būtinas šios srities specialistui. Jei būčiau pasirinkęs mokslus, tikrai nebūčiau padaręs tiek, kiek padariau iki dabar. Žinoma, gali būti, kad kada nors ir mane pamatysite universitete, nes aukštasis mokslas turi ir kitų svarbių privalumų.

– Tau yra 20 metų, o dirbi su būriu gerai Lietuvoje žinomų muzikantų. Kaip tau tai pavyko?

– Pavyko todėl, kad aš ėmiau ir dariau be jokių dvejonių. Stengiausi, daug ir sunkiai dirbau, o svarbiausia dariau tai, ką labai mėgstu. Mane supa daug nuostabių žmonių, kuriuos sutinku kiekvieną dieną. Labai vertinu tėvų palaikymą, kurie visada mane stūmė į priekį. Manau, kad be jų nebūčiau atsidūręs kur esu dabar.

– Esi populiaraus Lietuvos dainininko Aro Vėberio sūnus. Ar žinomas vardas tau padėjo siekiant užsibrėžtų tikslų, o gal, priešingai, kėlė iššukių?

– Pavardė man visiškai nepadėjo, priešingai, manau, kad net apsunkino. Tačiau retas žmogus, kuris į iš viso ją pastebėdavo.

– Ar tėtis palaiko tave ir tavo veiklą?

– Nors su Aru mes bendraujame labai mažai, tačiau jis mane visada palaikė. Susilaukdavau kritikos, kurią vertinu. Argumentuota kritika yra gerai. Tačiau pagalbos iš jo beveik neprašydavau.

P. Vėberis kūrė muzikinius vaizdo įrašus tokiems Lietuvos dainininkams, kaip Justė Starinskaitė, „Rasabasa", „Deeper Upper“ ir kiti. Jis taip pat prisideda prie muzikinio „Vilnius Temperature“ projekto, o vaikino svajonė – sukurti savo filmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)