„Jis mane mušė lazda į įvairias kūno vietas, o daugiausia – į koją, stengdamasis ją sulaužyti“, - taip apie I. Martinkėnaitės vyrą kalbėjo nukentėjusysis.

DELFI išsiaiškino, kad populiari dainininkė taip pat buvo sudominusi pareigūnus – gindama A. Velijevą nuo kalėjimo mergina patvirtino jo sukurtą alibi, kad tuo metu, kai miške buvo kankinamas verslininkas, jiedu esą ilsėjosi Palangoje.

„Nenorėčiau apie tai kalbėti, man tai visiškai neįdomu, nenoriu tokių dalykų narplioti – kam reikia, tas žino tiesą“, - paprašyta pakomentuoti skandalingus faktus apie sutuoktinio praeitį DELFI sakė „69 danguje“ atlikėja.

Vis dėlto, ji pripažino, kad buvo pasiruošusi, jog anksčiau ar vėliau visuomenė sužinos apie verslininku prisistatantį jos vyrą.

DELFI pasiekė įsiteisėję teismo nuosprendžiai, kuriuose yra konstatuota, kad 2001-aisiais A. Velijevas buvo nuteistas už automobilio vagystę, o 2006-aisiais – dėl savavaldžiavimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo. Už šiuos nusikaltimus jam buvo skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė.

Sulaikė prie vogtos mašinos vairo

Paaiškėjo, kad A. Velijevas buvo gerai žinomas sostinės policijos pareigūnams. Vienu metu net kalbėta, kad esą automobiliuose nėra tokių apsaugos sistemų, kurių šis negalėtų neįveikti.

Šį faktą iš dalies patvirtina ir dar 1997-ųjų balandžio 15-osios vidurdienį nutikęs įvykis, kai anksčiau neteistą A. Velijevą ir jo draugą sulaikė policijos pareigūnai – vyriškiai buvo užklupti ką tik nuvarytame automobilyje „Audi 80“.

Prie mašinos vairo sėdėjo A. Velijevas, o jo bendras slėpėsi ant galinės sėdynės. Atliekant automobilio apžiūrą buvo rastas laužtuvas, kuriuo dažniausiai įsilaužiama į transporto priemones, bei šešių automobilių raktų ruošiniai.

Į policijos komisariatą pristatyti vagys prisistatė svetimomis pavardėmis.

Tyrimo metu A. Velijevas atkakliai neigė savo kaltę dėl automobilio vagystės iš vieno Kalvarijų gatvės kiemo, tačiau teismas juo nepatikėjo. Kadangi jis buvo teisiamas pirmą kartą, teismas vyriškiui skyrė trejų metų laisvės atėmimo su viso jo turto konfiskavimu bausmę. Tiesa, bausmės vykdymas buvo atidėtas trejiems metams.

Miške verslininką daužė lazdomis

Nepraėjus šiam laikotarpiui A. Velijevas vėl pakliuvo į pareigūnų akiratį. Dabar jau aišku, kad tuo metu vyriškis jau palaikė artimus santykius su dainininke I. Martinkėnaite.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 2003-iųjų gegužę A. Velijevas su savo bendrais vienoje kavinėje grasino mobiliaisiais telefonais prekiavusiam verslininkui – esą jeigu šis skubiai negrąžins 9 tūkst. Lt skolos, prieš jį bus panaudotas fizinis smurtas.

Kadangi finansinių sunkumų turėjęs verslininkas pinigų negrąžino, liepos 25-ąją buvo nutarta jį nuvežti į Vilniaus rajone esantį mišką. Planas buvo įvykdytas jau kitą dieną – su verslininku nusikaltėliai susitiko Liepkalnio gatvėje esančioje automobilių vairavimo mokymo aikštelėje. Panaudoję grasinimus ir fizinį smurtą, vyrai jį nuvežė į mišką.

Netrukus čia pasirodė ir A. Velijevas ir dar keli asmenys. Reikalaudami pinigų jie verslininką spardė bei daužė lazdomis.

„A. Velijevas mane mušė lazda į įvairias kūno vietas, o daugiausia – į koją, stengdamasis ją sulaužyti“, - pareigūnams sakė nukentėjusysis. Pasak jo, nusikaltėliai iš jo pagrobė automobilį BMW ir mobilųjį telefoną, o jį visą kruviną parvežė iki namų ir paleido.

Pareigūnai klausėsi A.Velijevo ir I.Martinkėnaitės pokalbių

Sunkiai sužalotą verslininką jau kitą dieną ligoninėje apklausė policijos pareigūnai, tačiau bijodamas dėl savo ir šeimos saugumo jis nurodė, kad buvo sumuštas nepažįstamų asmenų prie namų. Tik praėjus keliems mėnesiams į prokuratūrą iškviestas vyriškis sutiko atskleisti, jog „turėjo reikalų“ su A. Velijevu ir jo bendrais.

A. Velijevas viso proceso metu neigė savo kaltę ir aiškino, jog tuo metu, kai verslininkas buvo nuvežtas į mišką, jis su savo vaiku ir drauge I. Martinkėnaite ilsėjosi Palangoje. Tačiau ši versija buvo paneigta telefoninių pokalbių išklotine.

Paaiškėjo, kad jau tuo metu teisėsaugininkai klausėsi A. Velijevo pokalbių. Oficialiai buvo užfiksuota, kad tuomet, kai miške lazdomis buvo daužomas verslininkas, A. Velijevas du kartus kalbėjosi su I. Martinkėnaite. Pasak pareigūnų, dainininkei A. Velijevas aiškino, jog esąs miške ir po pusvalandžio grįš į namus.

Bandė įrodyti, kad su I.Martinkėnaite ilsėjosi Palangoje

Bylos nagrinėjimo metu teismas apklausė ir kambarius pajūryje nuomojusį vyriškį, ir sąskaitą faktūrą, kuria A. Velijevas siekė patvirtinti poilsiavęs Palangoje, išrašiusią moterį. Jie negalėjo nurodyti, kad A. Velijevas ir I. Martinkėnaitė būtų ilsėjęsi prie Baltijos jūros.

Dokumentus užpildžiusi svečių namų darbuotoja buvo dar atviresnė: ji prisipažino, jog paslaugų pirkimo ir pardavimo dokumentus jai nurodė išrašyti viršininkas, o dainininkė ir jos draugas net nebuvo atvykę poilsiauti.

A. Velijevą teismas nuteisė pusketvirtų metų, bausmę atliekant pataisos namuose. Prie šios bausmės buvo pridėta anksčiau neatlikta bausmė dėl automobilio vagystės. Be to, A. Velijevas su kartu nuteistais bendrais nukentėjusiajam turėjo atlyginti neturtinę žalą – 8 tūkst. litų.

Beje, teismo nuosprendyje buvo užsiminta ir apie narkotikus. Vieno pokalbio metu A. Velijevas skambino savo bičiuliui, kuriam nurodė, kad reikėtų vieną asmenį ,,razvodit“ (apgauti) didesnei sumai. „Reikia, kad kaina būtų maža, o kiekis didesnis“, - abstrakčiomis frazėmis kalbėjo vyriškiai.

„Teisėjų kolegijos nuomone, čia kalbama ne apie tai, kokiu būdu gauti pinigų, o apie kažkokių prekių, galbūt, narkotikų pirkimą“, - nuosprendyje pažymėjo bylą nagrinėjęs teismas. Tiesa, grupuotės nariams kaltinimų su narkotikais nebuvo pareikšta.

I.Martinkėnaitė: kas buvo, tas buvo

Ar teismo nuosprendžiuose aprašytos skandalingos detalės yra žinomos „69 danguje“ dainininkei, I. Martinkėnaitė nenorėjo komentuoti. Mergina aiškino, kad vyro praeitis jos nedomina.

„Kam reikia, tas žino tiesą“, - DELFI sakė I. Martinkėnaitė.

„Kas buvo, tas buvo, - kalbėjo dainininkė. – Kas jį pažįsta, žino, koks jis yra iš tikrųjų“.

Paklausta, kodėl labai retai viešumoje pasirodo su vyru ir ar tai nėra susiję su jo tamsiaisiais praeities faktais, dainininkė aiškino, jog A. Velijevas esą nelabai mėgsta lankytis restoranuose ir įvairiuose vakarėliuose.

„Tai mūsų toks darbas būti ant žurnalų viršelių, šmėžuoti laikraščių puslapiuose, gerti vyną ir valgyti restoranuose, o jam to nereikia“, - tikino „69 danguje“ atlikėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)