Dviem dienoms savo pareigas namuose perleisti vyrams ir skirti laiko savęs pažinimui, netikėtiems atradimams ir įkvepiantiems susitikimams moteris kviečia garsi televizijos, teatro ir kino aktorė Ineta Stasiulytė, tapusi viena iš gruodžio 10–11 dienomis Kaune vyksiančio renginio „Kūrybos podiumas“ seminarų lektorių.

Psichologija jau ilgą laiką besidominti ir šiuo metu geštalto psichoterapiją studijuojanti I. Stasiulytė pastebi, kad dėl labai greito gyvenimo ritmo, gausybės įsipareigojimų daugybė moterų gyvena ne pagal savo prigimtį ir nebemoka sustoti, skirti laiko tik sau.

„Kiekviena turime rasti priartėjimo prie savo prigimties ir nusiraminimo būdą“, – įsitikinusi aktorė, kuri teigia, kad gyventi pagal moters prigimtį, t. y. viską daryti neskubant, pasimėgaujant, visada yra jos siekiamybė.

Pasitikėjimu savimi ir pozityvumu žavinti I. Stasiulytė sako, kad požiūris į save turi labai didelę įtaką gyvenimui ir santykiams su aplinkiniais žmonėmis.

„Moteriai labai svarbu atrasti įkvėpimą pasirūpinti savimi, atrasti meilę sau, pažinti save iš naujo, pradėti vėl spinduliuoti moteriškąją energiją, skleisti gyvenimo malonumą. Tokia gyvenimu besidžiaugianti moteris tampa tarsi magnetas, šalia kurio visi nori būti“, – teigia aktorė.

Be meilės ir pagarbos sau sunku įsivaizduoti ir darnius santykius su vyru. Meilę sau, apie kurios trūkumą, kaip apie dažną moterų problemą, pastaruoju metu kalbama itin dažnai, I. Stasiulytė apibūdina konkrečiais pavyzdžiais: „Tarkime, moteris sako: „Aš nuostabi, graži, nepakartojama.“ Žiūri į veidrodį ir savimi žavisi, jai viskas patinka. Tada sau tyliai pasvajoja apie tai, kaip būtų gerai, jei kas nors ja pasirūpintų. Kitas variantas: moteris savimi nepatenkinta, negali žiūrėti į save veidrodyje, nuolat bumba ir su didžiule pretenzija balse sako: „Noriu, kad kas nors į mane žiūrėtų ir manimi pasirūpintų.“ Manau, akivaizdu, kuria moterimi vyras norės rūpintis.“

I. Stasiulytė įsitikinusi – žmogaus galimybės neribotos, jas ribojame tik mes patys, kažkada patikėję tam tikromis „tiesomis“ apie save, t. y. kad vienus dalykus galime, o kitų – ne, ir pagal jas gyvendami, užsimiršę, jog gali būti ir kitaip.

„Tobulėjimui ribų nėra, – teigia žinoma moteris. – Man labai svarbu kiekvieną dieną plėsti savo žinias, iš naujo save pažinti ir tobulinti. Tai padeda neužsisėdėti vienoje vietoje, nepradėti „kirmyti“ ir skųstis gyvenimu.“

Garsi moteris atskleidė norinti ateityje mokytis begalės naujų dalykų – nuo siuvimo iki videomontažo. „Naujų dalykų mokymasis yra puikus gyvenimo kuras“, – sako ji.

I. Stasiulytė, jau ne vienus metus vedanti seminarus save, savo prigimtį norinčioms geriau pažinti dailiosios lyties atstovėms, džiaugiasi sulaukianti moterų laiškų apie teigiamus jų jausenos ar gyvenimo pokyčius, kuriems kartais reikia išties nedaug.

„Rodos, mums, moterims, reikia tiesiog būti išgirstoms ir pamatyti, kad visos esame tokios pačios – gyvename tuo pačiu, kalbame apie tą patį. Kartais, kai papuolame į kokią nors sudėtingą situaciją, mums atrodo, kad esame vienos, niekas mūsų nesupranta, ir kankinamės, o aplinkui tuo pačiu metu taip gyvena visos. Kito žmogaus istorijoje atpažinus save pasidaro lengviau, pagerėja“, – sako aktorė.

Antrus metus vyksiančio renginio „Kūrybos podiumas“ seminarų dalyvės taip pat susitiks su rašytoju, etiketo specialistu Giedriumi Drukteiniu, veidotyros specialistu Armandu Kažersku, numerologe Danguole Mordasiene ir kitais įvairių sričių profesionalais. Makiažo gudrybių mokys viena garsiausių Estijos vizažisčių, tarptautinės makiažo mokyklos įkūrėja Lana Vallo. Renginio metu vyks Lietuvos dizainerių darbų mugė ir nemokamos kūrybinės dirbtuvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)