M. Adomaitis bendradarbiaus su VCO ir Dalia Ibelhauptaite.

Kartu su režisiere, Gintaru Rinkevičiumi, operos solistais Asmik Grigorian ir Kostu Smoriginu elektroninės muzikos kūrėjas naujam skambesiui prikels operą „Karmen“.

Užsienio spaudoje išplatintame M. Adomaičio atsiprašyme jis rašė: „Savo tėvynėje Lietuvoje noriu kažką padaryti, kad paremčiau LGBT grupes ir apšviečiau kitus dėl tolerancijos ir palankumo. Dabar priklausau žmonių grupei, kuri kūrė elektroninę operą „Karmen“, skleidžiančią apie tai stiprią žinią. Tikiuosi, kad mano dalyvavimas šiame projekte taps pirmuoju žingsniu parodant, kad homofobija paprasčiausiai nėra priimtina ir kad kiekvienas turi teisę gyventi tokį gyvenimą, kokį pasirinko“.

Naujienų portalas DELFI režisierės Dalios Ibelhauptaitės pasiteiravo, kaip šis naujas projektas bus susijęs su Marijaus išsakyta mintimi apie LGBT.

„Opera „Karmen“ yra kaip drobė – viskas tik kūrimo procese, o paties paveikslo dar nėra, – DELFI sakė ji. – Aš nežinau, ką Marius rašė ir negaliu atsakyti už kitų žmonių parašymą. Šioje stadijoje projektas yra dar tik kuriamas, kai jis bus sukurtas, surengsime spaudos konferenciją, kurioje ir pristatysiu visą koncepciją - kas, kaip, kur ir kada bus. Šiai dienai nieko nėra, tai nėra apie ką ir šnekėti“.

Visgi patvirtinti, kad naujasis VCO ir D. Ibelhauptaitės projektas bus kaip nors susijęs su LGBT, pati režisierė negalėjo, o Marijaus pasisakymą užsienio spaudoje interpretavo taip: „Taip ir yra, kai žmogus bando kažką pasakyti ne savo gimtąja kalba, bando tai padaryti kultūringai... Negaliu pasakyti, ką jis turi omenje, tačiau, kaip jau minėjau, projektas yra kūrybos procese“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)