Merūno Vitulskio simpatija Erikai užgimė vidurinės mokyklos chore

2011 metais Kauno rotušėje santuoką įregistravę, o netrukus ir Šv. Gertrūdos bažnyčioje santuokos priesaiką ištarę Merūnas Vitulskis ir jo mylimoji Erika džiaugiasi tvirta santuoka ir dviem jos vaisiais –sūnumis Ajumi ir Herkumi.

Prieš daugiau nei 12 metų su mylimąja santykius kurti pradėjęs operos solistas juokiasi, kad didelio stebuklo jų pažintyje, iš tiesų, nebuvo – parašiutu skrisdami jie rankomis nesusikabino ir taip tikrai nesusipažino.

Jųdviejų istorija – kiek žemiškesnė, prasidėjusi dar Merūno studijų laikais.
Merūnas ir Erika Vitulskiai

Merūnas, anuomet būdamas antrakursis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas, vieną dieną sulaukė savo buvusio muzikos mokytojo pasiūlymo kartu statyti miuziklą Kauno Vaižganto vidurinėje mokykloje (dabar – Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija).

„Tuo metu jau studijavau akademijoje, o Erika dar mokėsi vidurinėje, buvo abiturientė. Aišku, Eriką buvau pastebėjęs ir gerokai anksčiau, kai buvo jaunesnė. Tačiau po trejų metų grįžęs į mokyklą išvydau jau nebe mergaitę, o panelę. Taip ir krito į akį. O įkrito taip, kad jau nebeiškrapštysi“, – juokėsi M. Vitulskis.

Merūnas pasakojo, kad jųdviejų su Erika pažinties pradžioje nebuvo jokių nedrąsių pokalbių – tik daugybė žvilgsnių vienas į kitą ir ne ką mažiau juoko.

„Pradžioje labai daug vienas į kitą žiūrėdavome ir daug juokdavomės. Ta chemija tarp žmonių kartais atsiranda savaime. Galbūt tai lemtis...“ – svarstė operos solistas.

Jiedu, regis, niekur neskubėjo ir leido draugystei rutuliotis natūraliai. Pirmasis poros pasimatymas, anot Merūno, įvyko tik po gero mėnesio.

„Susitikome per tradicines Kauno dienas ir tai buvo kertinis taškas. Aišku, kiek vėliau santykiuose esame turėję ir pertrauką. Tikriausiai taip poroms būna – arba lieki kartu, arba pasuki į skirtingas puses. Tuo metu turėjome apsispręsti ir atsitiko taip, kaip atsitiko“, – sakė M. Vitulskis, kartu su žmona Erika santykius kuriantis jau daugiau nei 12 metų.
Merūnas ir Erika Vitulskiai

Deivydą ir Katažiną Zvonkus suvedė muzikinis projektas ir... lemtinga žinutė feisbuke

Kompozitorius ir atlikėjas Deivydas Zvonkus ir 2014-aisiais jo žmona tapusi Katažina Zvonkuvienė neabejotinai yra viena garsiausių ir mylimiausių Lietuvos porų. Tačiau jei tikitės kvapą gniaužiančios pažinties istorijos su fejerverkais ir šampano purslais – čia jos nerasite. Zvonkų jausmai, nors ir užgimę spontaniškai, buvo ilgą laiką brandinti.

„Artimiau bendrauti ėmėme „Chorų karų“ projekte (2011 metais – DELFI). Tiesa, buvome pažįstami ir anksčiau. Su Deivydu esu ne kartą kalbėjusi dėl dainų, kūrybos, tačiau likimas mus suvedė ne dėl repertuaro“, – šypsojosi K. Zvonkuvienė.

2011-aisiais „Chorų karų“ projekte balsingoji Katažina dainavo Stanislavo Stavickio-Stano Tarptautiniame sidabriniame chore, o štai Deivydas dirigavo smaragdiniam chorui. Jau tuomet, kaip sako Katažina, jiedu vis žvilgtelėdavo vienas į kitą, vis pabendraudavo užkulisiuose, čia pat kartu ir kavą gerdavo. Tačiau jokių užuominų dėl santykių nebuvo. Iki vienos lemtingos D. Zvonkaus žinutės socialiniame tinkle...

„Pasibaigus projektui Deivydas ėmė ir paprastuoju būdu parašė man žinutę feisbuke: „Nėra projekto ir nėra progos išgerti kavos“. Nežinau, iš kur tiek drąsos manyje buvo, bet ėmiau ir atrašiau, kad ne visuomet tų projektų reikia – juk galime ir šiaip išgerti kavos. Ir štai, viskas. Išgėrėme kavos. Geriame jau šešerius metus“, – juokėsi K. Zvonkuvienė ir pridūrė, kad tokiu romantišku būdu juos ir sujungė feisbukas.

Pirmasis susitikimas už projekto ribų, anot Katažinos, įvyko „itin romantiškoje“ aplinkoje – viename sostinės prekybos centrų. K. Zvonkuvienė sako, kad dažnas mūsų per pirmuosius pasimatymus bando parodyti geriausią savo pusę, galbūt net šiek tiek pavaidinti. Tačiau su Deivydu ji buvo savimi nuo pat pirmųjų pažinties dienų.

„Rimti santykiai prasidėjo po mėnesio ar dviejų. Tačiau drąsiai sau ištarti, kad noriu su šiuo žmogumi būti iki grabo lentos, išdrįsau po dviejų metų“, – pasakojo K. Zvonkuvienė.
K. ir D. Zvonkai

Tam, kad įsitikinčiau ir galėčiau sau rimtai pasakyti, kad taip, tai TAS žmogus, reikėjo laiko. Tam, kad jausčiau pagrindą po kojomis ir prieš Dievą pasakyčiau jam „taip“, turėjau daug ką apgalvoti.

Reikia nepamesti galvos ir prieš žengiant prie altoriaus apgalvoti daugybę dalykų – ar neerzins buitis po dešimties, penkiolikos metų. Ar galėsi gyventi su tokiais mylimojo charakterio bruožais? Ar palaikysi jį laimėje ir varge, sveikatoje ir ligoje? Į šiuos ir daugiau klausimų man pačiai reikėjo atsakyti“, – sakė Katažina ir pridūrė esanti be galo laiminga būdama su garsiu kompozitoriumi.

Ir kaip gi nebūsi – juk jųdviejų santuoka yra viena tvirčiausių Lietuvos pramogų pasaulyje. O kur dar dvigubas džiaugsmas, kuris garsią porą aplankė praėjusių metų gruodį, pasaulį išvydus dvynukams Kornelijai ir Donatui.

Anot K. Zvonkuvienės, norint atrasti savąją laimę, tereikia sulaukti tinkamo ir širdžiai mielo žmogaus: „Kaip bebūtų keista, ankstesni mano santykiai atrodė visai kitaip. Įsimyli taip, kad atrodo, jog jau rytoj eisi prie altoriaus! Tik kuo toliau, tuo labiau nusivili žmogumi. Ir nebeįdomu darosi... Ir atsibodo, lyg ir... Tačiau mūsų su Deivydu santykiuose viskas atvirkščiai – kiekvieną dieną įsimyliu jį vis labiau. Po vestuvių – dar labiau, po vaikų gimimo – dar ir dar! Labai gera būti, gyventi, kurti ateities planus.“

Deivydas ir Katažina Zvonkai
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)