Parodoje buvo galima išvysti 40 nuotraukų, kurių autorės - žinomos Lietuvos damos: Audra Kaušpėdienė, Violeta Baublienė, Gražina Baikštytė, Vaida Skaisgirė, Liepa Rimkevičienė, Rasa Tapinienė, Daiva Urbonavičiūtė, Monika Čereškaitė, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Rūta Mikelkevičiūtė, Eva Saikovska-Rumšas, Sandra Daukšaitė, Daiva Žeimytė ir kitos.

Nuotraukose – geriausi ir įdomiausi jų kelionių kadrai, mintys, idėjos, pastebėjimai, netgi filosofija.

Viena žaviausių vakaro damų – Gražina Baikštytė, kuri garsių Lietuvos moterų fotografijų parodose dalyvauja nuo pat jų sumanymo. Moteris DELFI pasakojo, jog fotografuoti ji labai mėgsta ir tai daro dažnai.

„Kelionėse labai mėgstu fotografuoti namus, senamiestį, siauras gatveles... Priklauso nuo to, kur esu. Ši nuotrauka yra iš Maroko, kuris pats yra labai spalvingas. Ten nereikia ieškoti kadrų, jie patys visada prieš akis, todėl buvo labai sunku atrinkti vieną kadrą iš ten parodai. Bevaikščiojant senamiesčiu pamačiau sėdintį mezgėją, kuris karštą dieną, maždaug 40-ies laipsnių karštyje mezgė kepuraites", - besijuokdama pasakojo G. Baikštytė.

Paklausta, ar į keliones vežasi didžiulį, sunkų fotoaparatą, žinoma moteris atskleidė, jog kartą buvo apvogta: „Ne, aš fotografuoju telefonu. Kelionėje Sicilijoje buvau apvogta ir dabar visada fotografuoju telefonu, tačiau ši nuotrauka yra daryta profesionaliu dukros fotoaparatu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)