Kokią vaidmenį jūsų gyvenime atlieka mama?

O. Pikul Jasaitienė: „Mama mano gyvenime atlieka labai didelį vaidmenį. Ją galėčiau apibūdinti tik pačiais gražiausiais epitetais. Tai yra žmogus – numeris vienas mano gyvenime. Žmogus, kuriuo labiausiai pasitikiu ir kuris visuomet yra šalia, nesvarbu ar liūdna, ar gera“.

R. Ščiogolevaitė: „Nelabai įsivaizduoju kaip kam nors kitaip galėtų reikšti, juk mama yra mama. Tai yra žmogus, su kuriuo, ypatingai su dukterimi, egzistuoja ta nematoma bambagyslė“.

A. Paškevičiūtė: Tiesą pasakius, pradėjus lauktis požiūris į mamą, bendrai į tėvystę, labai pasikeitė. Ar tiksliau, atsiskleidė naujomis spalvomis ir rakursais, apie kuriuos anksčiau negalvojau. Iki tol niekada nesu žiūrėjusi į mamą ir galvojusi: štai, ši moteris mane nešiojo savo pilve taip, kaip dabar aš nešioju savo vaiką. Tai šiek tiek keistas jausmas. Ankstyvosios kūdikystės neatsimename ir kai jau imame suvokti aplinką, mama būna kažkas savaime suprantamo – konstanta. Dabar taip jau nebeatrodo.

Kaip švenčiate Motinos dieną?

O. Pikul Jasaitienė: „Mamos diena – man yra labai graži ir svarbi šventė ir aš kasmet sveikinu savo mamą. Kaip bebūtų, lai vyrai nesupyksta, be mūsų, moterų, daug ko nebūtų, juk nuo mūsų daug kas priklauso. Kaip tik dėl to, mamos atlieka itin svarbią rolę gyvenime. Ši šventė yra svarbi ir pažymėtina. Kasmet mamai įteikiu širdžiai mielą dovaną, žinoma, neapsieiname be gėlių ir torto. Šiemet mamą pakviesiu vakarienės, nebent ji suruoš vakarienę pirmesnė. Tačiau svarbiausia – gerai praleisti laiką, pasišnekučiuoti ir pakikenti drauge“.

R. Ščiogolevaitė: „Mano mama gyvena už daugiau nei 200km. ir ji dirba, o aš pati auginu du mažamečius vaikus, todėl su staigmenomis yra sudėtinga – tiesiog pasveikinu. Man ši diena absoliučiai nieko nereiškia, bet sūnus nustebina gražiais darbeliais, padarytais mokykloje“.

A. Paškevičiūtė: „Šie metai daug ką pakeitė mano gyvenime. Neišvengiamai pakeis ir Mamos dienos šventimo tradiciją. Iki šiol visada sugalvodavome kaip ją paminėti kartu. Kaip bus nuo šiol – dar nežinau. Manau, kad tradicijos yra gražus ir geras dalykas, tačiau neturėtume bijoti ir patys jas kurti. Tai, kas šiandien mūsų kartai atrodo naujovė, mūsų vaikams ir tolimesnėms kartoms jau atrodys kaip iš „senovės” atkeliavęs ritualas. Ir taip atsiranda pažanga. Svarbiausia, kad tradicijos netrukdytų tai pažangai vykti".

Greitai susilauksianti pirmagimio dainininkė O. Pikul – Jasaitienė sakė nepaisant fakto, kad ji greitai taps mama ši diena netapo labiau reikšminga, nei paprastai.

„Ši diena man visada buvo reikšminga ir svarbi. Lygiai taip pat kaip ir mano mama, savo vaikui bandysiu tapti ir mokytoja, ir patarėja, ir geriausia drauge. Savo vaikui noriu tapti tokiu asmeniu, kokiu mes su broliu laikome savo mamą. Mes ją gerbiame, mylime ir saugome“, – sakė besilaukianti dainininkė.

Prieš kelias savaites viešai patvirtinusi trečio vaiko besilaukianti daininkė R. Ščiogolevaitė sakė, kad jų šeima yra praktiška ir dovanas perka nebūtinai švenčių proga.

„Mes esame tokios praktikos šeima, kad nelaukiame švenčių, kad pasveikinti ar nupirkti kažką... Nelabai įsivaizduoju, kaip reikia švęsti šią dieną. Mano dukra šiuo metu serga, todėl viskas priklausys nuo jos. Aš esu labai praktiškas žmogus, tačiau tai nereiškia, kad nesu romantiška. Romantika pas mus derinama ne su kalendorinėmis šventėmis. Romantika būna tada, kai jaučiu, kad yra reikalas“, – DELFI sakė ji.

Apie savo nėštumą vengianti šnekėti televizijos laidų vedėja A. Paškevičiūtė turėtų gimdyti visai netrukus.

"Su mama sutarėm, kad padovanosiu anūką. Atrodo, mama visai apsidžiaugė.
Pati sveikinimų sulaukti nesitikiu, o jei sulaukčiau – nemanyčiau, kad jų esu nusipelniusi. Kaip mėgsta pabrėžti dr. R. Šemeta: būti mama ir turėti vaiką – du skirtingi dalykai. O aš kol kas nepažįstu nei vieno, nei kito. Bet jau greitai tai turėtų pasikeisti", - DELFI sakė moteris.