Ryčiui Cicinui Pavyko atsikratyti 23 kilogramų

„Ekstremaliausia mano dieta – 4 paras badauti ir gerti beprotiškai daug vandens, penktą – šiek tiek valgyti. Tą dieną galiu sau leisti suvalgyti burokėlių salotų ar išsivirti vištienos. Bet niekam nepatarčiau taip daryti, nes organizmas patiria labai didelį šoką. Taip badaudamas per porą mėnesių atsikračiau, rodos, 23 kilogramų, tuo metu reikėjo labai greitai sulieknėti.

Pirmas dvi savaites tikrai sunku, organizmas jaučia didelį stresą, vėliau pasidaro šiek tiek geriau. Tam esu ryžęsis gal porą kartų, kitos mano dietos buvo lengvesnės.
Esu toks, kad arba valgau, arba laikausi dietų. Nuolatos galvoti, ką valgau, derinti maistą ir maitintis reguliariai man sunku. Todėl vis grįžtu prie dietų. Tai nėra blogai, jei dietą sudaro profesionalai.

Negaliu sakyti, kad daugiau niekada negrįšiu prie tokių ekstremalių dietų, nors nenoriu rodyti blogo pavyzdžio.“

Birutei Dambrauskaitei padėjo tik operacija

„Visą gyvenimą laikiausi dietų, net negalėčiau visų išvardyti, esu ir badavusi. Tačiau ekstremaliausia dieta pavadinčiau skrandžio veržimo operaciją. Nė viena dieta tiek nepadėjo, kiek operacija.

Po operacijos dietų nebesilaikau, tačiau šiuo metu valgau ne tai, ką galima, ir tai nėra gerai. Turiu laikytis tam tikrų ribojimų.

O apie jaunas merginas, kurios laikosi įvairių dietų, nieko negaliu pasakyti, nes pati visą gyvenimą jų laikiausi... Jeigu niekas nepadeda, reikia operuotis.“

Burėja vaiva badauja reguliariai

„Kartą per metus badauju nuo 10 iki 17 parų. Tai darau todėl, kad išsivalyčiau organizmą, tuomet esu lengvesnė, protas tampa skaidresnis ir nebesergu jokiomis peršalimo ligomis. Be to, tuo metu, kai badauju, nedirbu protinio darbo, tik fizinį, net knygų neskaitau. Po tokio poilsio tampu daug darbingesnė.

Tai daryti ir lengva, ir sunku. Pirmas 9 dienas labai lengva, turiu sode darbo, būnu užimta, tad lengva. Vėliau atsiranda silpnumas, spaudimas nukrinta, tačiau būna labai gaila sustoti, nes būtent po šių dienų prasideda didysis valymasis. Žinoma, šiam badavimui būtina valia.

Tuo metu, kai badauju, nevengiu vykti pas draugus, draugai atvyksta pas mane. Tiesiog aš nevalgau, tik geriu vandenį. Tiek draugai, tiek giminės žino, kad badauju, visi jau įpratę.
Badavimo laikotarpiu netenku maždaug 6 kilogramų, po kiek laiko jie grįžta. Na, neturiu tokio antsvorio, kad labai daug kilogramų netekčiau. Štai ir dabar jaučiuosi kiek priaugusi, bet netrukus vėl pradėsiu badauti, todėl visi priaugti kilogramai dings, tiesiog bus lengviau badauti.“

Rytis Cicinas, Vaiva Budraitytė ir Birutė Dambrauskaitė – DELFI nuotraukų galerijoje: