Vilniuje, Žirmūnuose „Ogmios mieste“ esančiame restorane „Drama Burger Smokehouse“ kviestiniai svečiai skanavo įvairių rūšių burgerius. Daugiausiai pagyrų ir liaupsių sulaukė čia pat, restorane rūkoma pastrami mėsa. Devynias dienas marinuota, brandinta ir rūkyta jautienos krūtininė nepaliko abejingų. Svečiai taip pat skanavo pagal pastrami tradicijas ruoštos antienos, kuri puikiai derėjo su špinatais, karamelizuotais svogūnais ir naminiu šoninės majonezu.

„Man burgeriai asocijuojasi su Amerika, – tik įžengusi į restoraną tarė modelis Solveiga Mykolaitytė. Itin savo kūno linijas prižiūrinti moteris smaguriauti daug kalorijų turinčių maistu leidžia tik retomis progomis. – Keisčiausią mėsainį savo gyvenime valgiau Niujorke. Meniu prie kiekvieno mėsainio rašė, kiek yra kalorijų. Mano išsirinktame buvo 2500... Pamenu, kad jame buvo kiaušinis, steikas, kumpis, keletas rūšių sūrio. Net nepamenu, iš kelių aukštų jis susidėjo. Nesugebėjau įveikti tokio dydžio mėsainio, tokios porcijos ne man. Džiaugiuosi, kad šį vakarą mėsainis buvo draugiškas modelio figūrai ir galėjau jį valgyti be sąžinės graužimo“, – juokėsi modelis.

Vakaro nepraleido ir fotografas Gediminas Žilinskas su drauge Deimante Kazėnaite. Žinoma vizažistė pasakojo, jog namie mėsainių niekuomet negamina. „Tai toks patiekalas, kurį gerai gali padaryti tik profesionalai. Todėl su savo draugu mieliau einame į miestą pavalgyti. Kam vargti namuose, kai restorane patiekalu tikrai nenusivilsi“, – pasakoja D. Kazėnaitė.

Visą pasaulį išmaišęs kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius keisčiausią mėsainį valgė viešėdamas JAV. Jis buvo itin sveikuoliškas, mat bandelę atstojo… avokadas! „Esu didelis mėsainių gerbėjas. Todėl šio vakaro negalėjau praleisti“, – šypsosi R. Širvinskas-Makalius.

Balerina Kristina Tarasevičiūtė ir aktorius Martynas Vaidotas neslepia, jog jiems vienas didžiausių gyvenimo malonumų yra skaniai pavalgyti. Nors menininkų pora dažnai pasilepina ir mėsainiais, tačiau antienos pastrami mėsainis jiems buvo dar neatrastas skonis. „Visada save vadinome tradicinio mėsainio gerbėjais. Tačiau taip paruošta antiena mus itin nustebino. Kitą kartą, atėję į restoraną, nebijosime eksperimentuoti“, – sako pora.

Įvertinti naujojo restorano „Drama Burger Smokehouse“ siūlomo meniu užsuko dainininkė Dileta Meškaitė su vyru Donatu Kisieliumi, dizaineris Robertas Kalinkinas su žmona Agne, laidų vedėja Eglė Skrolytė, žurnalistė Daiva Žeimytė, marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis.

„Ogmios mieste“ esantis restoranas „Drama Burger Smokehouse“ išsiskiria tuo, jog jame įrengta rūkykla ir maža krautuvėlė. Čia restorano centro lankytojai gali įsigyti restorane rūkyto naminio pastrami bei „Drama“ virtuvėje maišytų padažų, marinuotų agurkėlių ir kitų pagardų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)