Kelionių organizatoriai grupės „Sel“ gerbėjus kvietė praleisti septynias dienas su pačia ryškiausia Lietuvos muzikos pasaulio žvaigžde E. Dragūnu, sužinoti, kaip jis leidžia laisvalaikį bei susipažinti su Kretos sala.

Kelionę D. Navickaitė aktyviai reklamavo socialiniame tinkle, kvietė draugus vykti kartu, džiaugėsi būsimu laisvalaikiu su „Sel“ lyderiu Kretoje.

Tiesa, „Sel“ gerbėja likus porai savaičių iki kelionės, nieko blogo nenujausdama, publikavo žinutę apie vokiškų ir lietuviškų laidotuvių skirtumus. Prieš išvykdama ji nė nepagalvojo, kad ši kelionė jai - paskutinė.

„Dalyvauju vokiškose laidotuvėse. Lietuvoje taip suorganizuočiau, tai visa giminė, manau, pirštais užbadytų, kad stalų maistu nenukroviau ir nedaviau prisigerti. O gal tikrai kada nors taip padarysiu Lietuvoje“, – likus kelioms savaitėms iki savo mirties socialiniame tinkle svarstė D. Navickaitė.

Susitaikyti su netektimi tėvams trukdo neatsakyti klausimai

Naujienų portalui DELFI susisiekus su mirusios moters mama Stase Navickiene, moteris sielojosi, kad tėvai norėtų rasti atsakymus į ramybės jiems neduodančius klausimus, ir tik tada galėtų susitaikyti su netektimi.

Jiems nesuprantama, kodėl jauna, gyvenimo džiaugsmu tryškusi, keliauti mėgusi mergina savo viešbučio kambaryje negyva pragulėjo daugiau nei parą, kodėl jos niekas nepasigedo ir kodėl jiems apie dukters mirtį buvo pranešta tik po kelių parų. Išvykusi į kelionę spalio 12-ąją, ji buvo rasta negyva spalio 15 dieną. Tėvams policija apie dukters mirtį pranešė tik spalio 17 dieną. „Iš kur mums žinoti? Dabar gali susigalvoti įvairiausių versijų. Man pačiai jau prasidėjo problemos su sveikata, depresija“, – aiškino moteris.

Tėvams mįslę užminė ir dingę jų dukters daiktai. „Dingo dukters banko kortelės, mašinos dokumentai, mobilusis telefonas. Atgal grįžo tik lagaminas su drabužiais. Viskas, ką duktė turėjo rankinėje, nieko neliko. Aš nežinau, kur dingo šie daiktai, nieko nepasakė mums ir „Novaturo“ atstovai. Gal ir jie nieko nežino. Kaip čia bus toliau, aš nežinau. Kaip galima tuos daiktus surasti. Jeigu jie būtų Lietuvoje, vis tiek būtų sunku surasti, o dabar jie yra kažkur“, – kalbėjo ji.

Kaip pasakojo merginos tėvai, duktė sirgo cukriniu diabetu. Tėvai neabejoja, kad taikomosios biochemijos magistro laipsnį Vytauto Didžiojo universitete šią vasarą įgijusi jų dukra, tikrai mokėjo naudotis turėta insulino pompa, todėl oficialiai skelbiama mirties priežastis jiems kelia dvejonių.

„Sugedus senai pompai Daiva gavo kitą, naują. Aš nemokėjau ja naudotis, nieko nesupratau, o ji viską žinojo. Kažkur išvažiuodama Daiva visada pasiimdavo atsarginių adatėlių, insulino“, – DELFI kalbėjo S. Navickienė.

Į kelionę D. Navickaitė išvyko kartu su „Novaturo“ kelionių autobusu ir į tolimuosius kraštus departamentų direktoriumi Ugniumi Radvilu. Kaip poniai Stasei teigė dukters studijų draugė, su Radvilu Daiva buvo pažįstama penkerius metus: „Aš nežinojau nieko apie jų santykius. Daiva su Ugniumi nebuvo pora, kartais kartu leisdavo laisvalaikį. Apie jį pirmą kartą aš išgirdau po nelaimės“. Nors moteris dėl tragiškai pasibaigusių savo dukters atostogų nieko nekaltina, S. Navickienė teigė nesulaukusi ir jokios E. Dragūno-Selo užuojautos.

„Dar prieš kelionę aš Daivos klausiau, ar ji nebijo viena važiuoti. Duktė patikino, kad nebijo, nes važiuoja su daug žmonių, tarp kurių grupės „Sel“ gerbėjai. Mane nustebino tai, kad E. Dragūnas nieko nežinojo apie mano dukters mirtį kelionės metu. Jis teigė apie tai sužinojęs tik grįžęs į Vilnių. Mano duktė mirė spalio 15-ąją, o jos kūnas rastas tik po dviejų dienų. Nesuprantu, kodėl jos niekas nepasigedo. Kažkas pamatė, kad kambaryje dega šviesa, o žmogus visada guli toje pačioje pozoje. Apie dukters mirtį man pranešė Lietuvos policija. Mums buvo šokas“, – sunkiai rinkdama žodžius DELFI kalbėjo Kretoje mirusios merginos mama.

E. Dragūnas kaltų neieško

Nors D. Navickaitės artimieji teigia nesulaukę užuojautos iš žinomo atlikėjo, vyras teigia priešingai. „Paskambinau jos broliui išreikšti užuojautą. Ne per spaudą tokius dalykus reikia daryti“, - įsitikinęs jis.

Grupės „Sel“ lyderis taip pat mano, jog šios istorijos aptarinėjimas merginos neprikels. „Žmogus sirgo liga, yra medicininės išvados, ekspertizės. Suprantu artimųjų skausmą, bet esu visiškai ne prie ko. Aš nežinojau apie tą įvykį visos kelionės metu. Žmogus mirė nuo cukrinio diabeto“, - pabrėžia atlikėjas.

Anot žinomo dainininko, kelionių organizatorius („Novaturas“ – DELFI) pasielgė tinkamai nepranešdamas kitiems poilsiautojams, kad kartu keliavusi mergina jau nebegyva.
„Ką jie galėjo pranešti? Išbėgti į viešbutį ir visiems turistams per atostogas rėkti, kad mirė žmogus? Tėvai buvo informuoti. Kelionių organizatoriai - ne laidojimo biuras“, – įsitikinęs E. Dragūnas.

Egidijus Dragūnas kviečia gerbėjus kartu atostogauti

Viešbučio atstovas: merginos asmeniniai daiktai saugomi pas mus, tačiau į mus niekas nesikreipė

Susisiekus su viešbučio atstovais Kretoje ir kelionės organizatoriumi Lietuvoje, pirmieji nelaimės detalėmis pasidalino viešbučio atstovai. Jie patvirtino, kad D. Navickaitė buvo užsisakiusi kambarį vienam asmeniui.

„Paskutinis mūsų kontaktas su Daiva Navickaite buvo pirmadienio (spalio 14-ąją–DELFI) popietę. Tada mūsų viešbučio kambarinė bandė įeiti į jos kambarį. Tai buvo antrasis mūsų darbuotojos bandymas tą dieną. Didžiąją laiko dalį kambarys buvo užrakintas, o raktas paliktas duryse iš kitos pusės. Tačiau tai viešbučio darbuotojų nenustebino, nes mergina buvo prašiusi netrukdyti jos“, - portalui DELFI pasakojo viešbučio Kretoje vadovas D. Tzirakis.

Viešbučio atstovas teigia pats apžiūrėjęs kambarį po nelaimės. Kambarys, pasak jo, buvo švarus ir tvarkingas. „O merginos svarbiausi asmeniniai daiktai: banko kortelės, telefonas, - buvo paimti mūsų viešbučio vadovybės ir policijos dalyvaujant kelionių agentūros darbuotojui. Šie daiktai yra saugomi mūsų viešbutyje, tačiau niekas į mus dėl jų nesikreipė nei tiesiogiai, nei per kelionių agentūrą“ , – įvykusį nesusipratimą aiškina D. Tzirakis.

Vyras pasakoja, kad dažniausiai tokiais atvejais, kai svečiai turi sveikatos sutrikimų, kelionių agentūra ar pats svečias asmeniškai juos apie tai informuoja: „Mes galime jiems padėti, tačiau šį kartą mūsų apie klientės sveikatos būklę niekas neinformavo. Jeigu esame informuoti, mes tikrai esame pajėgūs suteikti visą būtinąją pagalbą savo svečiams: ar tai būtų speciali dieta, ar gydytojo priežiūra ar bet kokia kita reikalinga pagalba.“

„Novaturo“ atstovai teigia vykdę visas procedūras

Susisiekus su „Novaturo“ atstovais, jie dar kartą išreiškė užuojautą artimiesiems. „Kai tik sužinojome apie įvykį, pagal visas procedūras iš karto pranešėme LR ambasadai Graikijoje, kurie iš karto reaguodami pradėjo ieškoti artimųjų Lietuvoje. Kiekvienu atveju sužinojus apie nelaimingus atvejus yra informuojama tos šalies ambasada. Kiekvienu atveju laikomės visų nustatytų procedūrų ir padedame artimiesiems iš žmogiškosios pusės“, – DELFI portalui raštu atsakė „Novaturo“ atstovė I. Dorelaitienė

Anot jos, pagal visas standartines šalyje galiojančias procedūras, asmeninius daiktus, tarp jų ir telefonus, kreditines korteles, paėmė policija. Kiti daiktai buvo iš karto parsiųsti į Lietuvą, kuriuos atsiėmė velionės brolis.

Tam, kad iš Kretos būtų parsiųsti ir likę daiktai, reikia artimųjų prašymo Kretos policijai. „Kai tik tai turėsime, pasirūpinsime, kad likę daiktai kuo greičiau būtų grąžinti į Lietuvą. Kaip ir nuo pat pradžių, ir toliau įsipareigojame artimiesiems padėti visais klausimais“, – teigia kelionę organizavusios įmonės atstovė.

Pasak kelionių organizatoriaus, statistiškai mirties atvejai, kurių priežastis – nelaimingi atsitikimai ar sveikatos problemos – įvyksta vidutiniškai 5 kartus per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)