G. Ruplėno žmona, ponia Dalia savo sodyboje rengia gana neįprastą pasisėdėjimą su velionio vyro draugais ir bendražygiais.

„Jo draugai įsteigė teniso turnyrą „Forever Young“ ir įsipareigojo kasmet rinktis mūsų sodyboje per Gintaro gimtadienį žaisti teniso. Taip mes jį prisiminsime – visada jauną. Nežinau, kaip ilgai mums pavyks rengti šį turnyrą, bet dabar visų noras yra didelis išlaikyti jo prisiminimą ir kol esame gyvi, sportuojame“, – pasakojo D. Ruplėnienė.

Sutuoktinį palaidojusi moteris neslepia, kad pastarieji metai nebuvo lengvi.

„Bet stiprybę suradome, gyvename. Kiekvienas gyvas žmogus turi gyventi toliau, nemirsi juk kartu. Gintaras vis tiek gyvena su mumis, – DELFI prisipažino D. Ruplėnienė. – Pastarieji metai buvo labai įvairūs. Džiaugsmą keitė prisiminimų skausmas. Dabar, žinoma, su tuo daug lengviau gyventi. Gali ir džiausmo pamatyti, ne vien pilkuma.“

Tiesa, „Dviračio žinių“ laidų, kurias daug metų prieš tai kūrė jos vyras, moteris vis dar vengia žiūrėti. „Pasižiūriu, bet atsargiai. Kažkaip dar turi nutekėti vandens, dar per skaudu“, – neslėpė ji.

Su vyru dažnai į dvasinių ieškojimų keliones vykti mėgusi moteris pastaruosius metus sielos ramybę rado namuose.

„Darbo reikalais viešėjau Amerikoje. Bet savo vidinę pusiausvyrą aš atstatinėju čia, Lietuvoje, – prisipažino ji. – Man norėjosi būti savo žemėje su savo šeima, vaikais.“

Mokymus ir seminarus vedanti ponia Dalia neslepia, kad surasti stiprybės gyventi toliau jai padėjo šeima ir mylimas darbas. Ilgametė holodinamikos mokytoja, asmeninio efektyvumo trenerė daugiau nei dešimt metų veda seminarus Lietuvoje, JAV, Latvijoje, Rusijoje.

Savo mokymų metu Dalia suteikia įrankius, padedančius transformuoti realybę iš praeities negatyvo į ateities pozityvą.

„Mokymuose turiu perteikti žmonėms teigiamą energiją, džiaugsmą. Todėl reikia ir pačiai jo kažkaip pasisemti. Tai priverčia neužsibūti liūdesyje. Nors pastaruosius metus į tą pusę nori nenori tempia. Manau, kad su šeima ir draugais palaikydami vieni kitus, galime išeiti iš sunkių prisiminimų“, – DELFI pasakojo pašnekovė.
Gintaras Ruplėnas ir Dalia Ruplėnienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)