„Vogti, ir dar iš mirusio žmogaus, gėda ir žema“, – laiške rašė skaitytojas.

Iš tiesų nereikia būti muzikos ekspertu – klausantis abiejų dainų nekyla abejonių, kad kūrinių muzika yra itin panaši. Naujienų portalas DELFI susisiekė su dainininke Gintare Karaliūnaite-Canuel ir išklausė jos pačios nuomonę apie tokį pareiškimą. Panašu, kad tai jau nebe pirmas kartas, kai žinoma moteris išgirsta tokį pastebėjimą.

„Manęs jau yra vieną kartą užklausę apie šią dainą. Galvojo, kad aš nusirašiau nuo Vytauto. – DELFI pasakojo G. Karaliūnaitė. – Su Vytautu esame ne kartą kalbėję ir ne kartą smagiai iš to pasijuokę. Dainas įrašėme seniai, labai panašiu metu, apie 2000-uosius ir panašumus atradome, kai kūriniai buvo išleisti. Tonacija ir harmonija yra tikrai panašios, žinoma, tekstai yra visiškai skirtingi. Juk vien dėl to nelaidosi dainos, juo labiau, kad ji labai patinka žmonėms. O šios dainos viena kitai visai netrukdo“.

Anot moters, jos kūryboje panašumų į kitų muzikantų kūrinius tikrai nestinga, bet kaip ji pati sako, tai yra neišvengiama.

„Yra daugybė dainų, kur tu gali rasti panašumų, bet tai nereiškia, kad jos nukopijuotos“, – teigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)