Vilniaus apygardos teismo teisėjas Artūras Pažarskis paskelbė, kad M. Jovaišos administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjęs Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas pažeidė fotomenininko teisę į gynybą ir teisingą bylos nagrinėjimą.

Pasak teismo, apylinkės teismo teisėjas bylą išnagrinėjo M. Jovaišai nedalyvaujant, nors jis buvo pateikęs savo neatvykimą pateisinančias objektyvias priežastis – medikų išduotą pažymą, kuria patvirtinama, jog jis posėdyje negali dalyvauti dėl ligos.

„Akivaizdu, kad M. Jovaiša galėjo tinkamai pasinaudoti įstatyme numatytomis procesinėmis teisėmis tik dalyvaudamas teismo posėdyje, tačiau dėl objektyvios priežasties jis negalėjo to padaryti“, – teisėjas A. Pažarskis pabrėžė, kad būtina užtikrinti administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens teises.

Panaikinęs nutarimą, kuriuo M. Jovaišai buvo skirta 3 tūkst. litų bauda bei 3 metams uždrausta vairuoti transporto priemones, Vilniaus apygardos teismas bylą grąžino nagrinėti iš naujo.

M. Jovaišos bylą apylinkės teismas išnagrinėjo fotomenininkui nedalyvaujant, nes nenorėjo vilkinti proceso – po dviejų dienų suėjo galimos administracinės nuobaudos skyrimo terminas.

Bylos duomenimis, M. Jovaiša dar praėjusių metų rugpjūčio 31-ąją, 17.58 val., Vilniuje, Antakalnio g. žiede, vairuodamas automobilį „BMW 750“, pravažiuodamas iš dešinės pristabdžiusį automobilį „Mazda“, nepaliko tarpo iš šono, kliudė jį ir sugadino abi transporto priemones.

Policijos surašytame pažeidimo protokole taip pat teigiama, kad M. Jovaiša pasišalino iš eismo įvykio vietos.

Fotomenininkas su jam iškelta administracinio teisės pažeidimo byla nesutinka ir teismo prašė ją nutraukti. Jis nurodė, kad su žmona ir dukra skubėjo į B. Dvariono muzikos mokyklą, o po eismo įvykio pasikalbėjo su vairuotoja ir kad judrioje gatvėje nekiltų dar didesnės grūsties, nuvažiavo iki B. Dvarionio mokyklos ir išleido savo dukrą bei paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC).

Fotomenininko sutuoktinė Brigita Jovaišienė teisme yra pasakojusi, kad priešais važiavusi mašina bandė sustoti, kai staiga ji laisva eiga riedėjo į jos ir sutuoktinio automobilį.

„Aš dar bandžiau griebti vairą ar ten kažkur šalia... Tada mašina į mus bumbtelėjo, Marius pasakė: „Na va, mums nepasisekė““, – teisme kalbėjo moteris. Ji sakė, kad policijos nekvietė tik dėl to, jog moteris, kuri, anot jų, atsitrenkė į jų automobilį, buvo su trimis mažais vaikais.

„Nusprendėme nekviesti policijos, kad nebūtų jokių nesusipratimų. Paskui buvome koncerte, išsijungėme telefonus, o po koncerto juos įsijungėme ir radome praleistų skambučių. Perskambinome, tai buvo policija“, – pasakojo B. Jovaišienė.

„Buvau 100 proc. tikras, kad esu nekaltas. Galvojau, tai – nieko baisaus, maniau, kad moteris šoko būsenoje, išsigandusi. Tuomet jai pasiūliau važiuoti, maniau, žmogui dariau paslaugą, juk buvo grūstis, daug mašinų, užblokavę laikėme pusantros juostos, skubėjome į renginį“, – teisme yra pasakojęs M. Jovaiša.

„Nejutau, kad riedėjau. Užfiksavau, kad važiavau ir sustojau. Po kelių sekundžių išgirdau dviejų automobilių kontaktų garsą. Smūgio nebuvo“, – atsakomybės dėl sukeltos avarijos teisme nepripažino ir nukentėjusioji vilnietė Diana S. Ji teigė, kad po įvykio paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, nes kito automobilio vairuotojas iš eismo įvykio vietos išvažiavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)