„Labai džiaugiuosi šia iniciatyva. Pakviesta prie jos prisijungti, nedvejodama sutikau. Mažėjant žmonių fiziniam aktyvumui, džiugu, kad „Geros sveikatos klubas“ ragina visus sportuoti ir rūpintis savo sveikata. Tikiuosi, kad mano mankštose bent keli dalyviai „užsikrės“ sporto virusu ir ilgainiui fizinis aktyvumas taps jų dienotvarkės dalimi“, - dalinosi savo įspūdžiais ir lūkesčiais Gabrielė Martirosianaitė.

Gabrielė nuo vaikystės buvo aktyvi ir dalyvavo įvairiose veiklose: „Šokiai - didžiausias mano pomėgis, jais užsiimu nuo mažens. Esu išbandžiusi įvairiausius šokių stilius – nuo tautinių iki gatvės. Taigi, šokių neatsisakau iki šiol“.

Reguliariai sportuojanti ir savo fizine forma patenkinta Gabrielė tiki, kad fizinis aktyvumas padeda išlaikyti dailias kūno formas ir gerą sveikatą. „Juk ne veltui sakoma, kad sportas – sveikata“, - šypsosi mergina. „Be to, aktyvi fizinė veikla suteikia teigiamas emocijas, leidžia atsipalaiduoti ir pailsėti nuo kasdienių rūpesčių“.

Visų, neabejingų savo sveikatai ir aktyviai fizinei veiklai, Lietuvos tituluota gražuolė Gabrielė Martirosianaitė kartu su „Geros sveikatos klubu“ laukia sekmadienį vyksiančioje nemokamoje klasikinės aerobikos mankštoje Kaune.

„Esu įsitikinusi, kad laiką praleisime tikrai naudingai. Tikiuosi, kad pasimankštinsime taip, jog energijos ir jėgų nepristigsime visą ateinančią savaitę“, – sako ji.

Klasikinė aerobika – tai treniruotė, kurios metu didinamas fizinis aktyvumas, stiprinami kūno raumenys, gražinamos kūno linijos, gerinama širdies bei kvėpavimo takų veikla. Aerobikos užsiėmimai taip pat gerina laikyseną ir didina bendrą energijos kiekį organizme.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“, kurią pristato „Geros sveikatos klubas“, vykta birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos organizuojamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto arba Vingio parko estrados; Kaune, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. Santakos parkelyje; Panevėžyje, ketvirtadieniais nuo 18 iki 19 val. Berčiūnų miške arba Parko gatvės parke; Šiauliuose, ketvirtadieniais nuo 13 iki 14 val. Beržynėlyje.

Šiuo metu prie „Judėk linksmai“ mankštų ambasadorių, vesiančių renginius, būrio yra prisijungę tokie žinomi žmonės kaip Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė, Gabrielė Martirosianaitė, Erika ir Merūnas Vitulskiai, Rafailas Karpis, Viktoras Topol, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija ir Artūr Bajor, Ineta Stasiulyė, Tomas Kairys. Visi jie žada pristatyti po vieną ar kelias „Judėk linksmai“ programos mankštas ir taip pakviesti visus pradėti gyventi sveikiau.

Pasak organizatorių, tikimasi, kad mankštos po atviru dangumi ne tik praturtins socialinį miesto gyvenimą, bet ir bus puiki proga sportuoti bei bendrauti tiems, kurie iki šiol turėjo mažiau galimybių tai daryti ‒ pavyzdžiui, senjorams. Taip pat šie sporto renginiai turėtų būti naudingas laisvalaikio praleidimo būdas atostogas mieste leidžiantiems vaikams bei jaunimui.

Apie „Geros sveikatos klubą“

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“ yra vienas iš ilgalaikės socialinės sveikatingumo iniciatyvos „Geros sveikatos klubas“ vykdomų projektų. Iniciatyva siekiama ugdyti Lietuvos gyventojų sveikos gyvensenos įpročius, telkti savo ir artimųjų sveikata aktyviai besirūpinančius žmones. Jos veikla apima fizinio aktyvumo, sveikos mitybos ir profilaktinių sveikatos patikrinimų skatinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)