Netrukus po to J. Statkevičiaus pareiškimai sulaukė daugybės žinomų žmonių dėmesio. Dauguma jų dizainerio nepalaikė, išplūdo jį patį arba kandžiai paklausė, kur gi visi renkasi išvykimui?

Pirmadienio popietę feisbuke ėmė sklisti ir šypseną kelianti iniciatyva pavadinimu „Padėkime Juozui emigruoti“.

„Padėkite man emigruoti“, – tokie žodžiai pasitinka vos atvėrus pusnuogio J. Statkevičiaus nuotrauka pažymėtą nuorodą tinklalapyje, skirtame rinkti lėšas įvairiausiems tikslams iš visų norinčių prisidėti.

Šia iniciatyva siekiama surinkti tik 55 eurus, o neva pats paskyrą susikūręs dizaineris joje rašo:

„Sveiki, nepažįstamieji,

mano vardas Josephas (draugams iš Italijos aš – Jusepe). Esu iš giliomis valstietiškomis tradicijomis garsėjančios Lietuvos. Čia patiriu mano meno nesuprantančių ir mokesčius mokėti verčiančių kaimiečių spaudimą.

Mano kuriama aukštoji mada (kuriai joks kitas dizaineris dar nepribrendęs), savaime suprantama, traukia tūkstančius žvilgsnių, tačiau man nemalonu demonstruoti savo meną žmonėms, nusimanantiems nebent apie bulvių auginimą ir vartojimą. Jų aplodismentus ir pinigus galima tiesiog ignoruoti. Tų pinigų, beje, tėra tik tiek, kad net Palangos paplūdimiuose galiu sau leisti apsilankyti nebent žiemą.

Vienintelis dalykas, kurį gavau iš šios pasmerktos šalies, kurioje sudarytos sąlygos tik kiaulėms auginti ir cepelinams virti, – tai prezidentės skirtas apdovanojimas ir pašto ženklas su mano veidu. Bet ar to pakanka?

Iniciatyvos stopkadras

Stengiuosi surinkti pinigų maršrutu Vlnius–Maskva kursuojančio autobuso bilietui. Jaučiu, kad ten, kur nuvyksiu, esu laukiamas, todėl galėsiu iš naujo imtis mados verslo.

Kodėl Maskva? Vilniuje yra tokio pavadinimo klubas. Man jis labai patiko. Kodėl ne Paryžius, Niujorkas, Honkongas ar Londonas – miestai, kuriuose gajos aukštosios mados tradicijos?

Visi ten vagia mano dizaino ir mados idėjas. Ten jausiuosi penkeriais metais pavėlavęs. Jų siekis pavogti mano dizaino idėjas labai pavojingas: man į smegenis įsodinami lustai, nuskaitantys dar už penkerių metų gimsiančias dizaino idėjas. Taigi, ten neturiu jokių galimybių.

Apie šį projektą nereikia sakyti jokiam mano kraštiečiui: bet kuris imtų neįtikėtinai pavydėti, o tada mėgintų pats iš jo pralobti.

Padėkite skleisti šią žinią!“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)