„Reikia kalbėti apie tai, kodėl Lietuva geria. Kas čia gero? Asmeninė tragedija. Nėra ką daugiau kalbėti", - prieš posėdį susirinkusiems žurnalistams pasakojo atlikėjos tėvas.

Pati S. Jakubėnaitė komentuoti atsisakė. Tačiau jos palaikyti atėjo ir Panevėžyje žinomas klebonas A. Dauknys. Nuo vaikystės žinomą moterį pažįstantis šventikas sakė nustebęs dėl tokio jos poelgio, tačiau auklėti nemato reikalo.

„Mes visi auklėjame, bet ką ten priauklėsi. Tiesiog būname kartu. Mes kiekviename žmoguje turime sąjungininką. Tai yra sąžinė ir ji yra geriausias auklėtojas. O tu esi šalia, kad būtum su žmogumi, galbūt su jo istorija. Be to, Simona būdavo mūsų stovyklose. Nustebino, bet visi mes iškrečiame netikėtumų".

Atsižvelgus į visas aplinkybes teismas priėmė sprendimą bylą nagrinėti už uždarų durų. Po posėdžio S. Jakubėnaitė taip pat nebuvo kalbi. Tačiau Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Gražvydas Kazlauskas išdavė, kad girtumo priežastimi tapo alus.

„Paprasčiausiai nusipirko lengvo maisto ir alaus. Vietoje išgėrė ir važiavo. Teigia, kad pusantros skardinės. Automobilyje rasta tik viena skardinė. Aš manau, kad nemelavo. Kraujyje buvo nustatyta 1, 87 promilių alkoholio koncentracija. Ligoninėje - 1,61. Iš tiesų buvo prieita išvados, kad gailisi, padarė išvadas, charakterizuojama teigiamai, neteista, dirbanti, jauno amžiaus.

Siūlėme, kad atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės, bet skirti baudžiamojo poveikio priemones - draudimą naudotis teise vairuoti transporto priemones 2 m. ir 6 mėn., konfiskuoti turtą už vairuoto automobilio kainą (1260 eurų, -aut. past.) ir perduoti laiduotojai jos atsakomybę už užstatą. Tai - teismo pasitikėjimo vertas asmuo", - žurnalistams sakė G. Kazlauskas.

Buvo atsižvelgta ir į tai, kad S. Jakubėnaitė nuvažiavo tik 2 km. Pasiteiravus, ar jam atrodo logiška, kad išgėrus kiek daugiau nei skardinę lengvo alkoholinio gėrimo kraujyje aptinkamas minėtas alkoholio kiekis, teisininkas sakė, kad „formaliosios logikos pagrindu Azijos tautų piliečiai neturi fermento, kuris skaido alkoholį. Gali būti išgertas ir labai mažas alkoholio kiekis." Anot jo, tai jau turėtų būti vertinama remiantis medicininiais kriterijais. Galutinį sprendimą teismas priims penktadienį.

Savo gimtajame mieste Panevėžyje pareigūnams įkliuvusi žinoma moteris nesipriešino. Dėl didelio girtumo ji netrukus buvo nuvežta į Respublikinę Panevėžio ligoninę ir beveik parai uždaryta į areštinę.

Dar 2004-aisiais Lietuvai kartu su atlikėjus Linu Adomaičiu „Eurovizijoje" atstovavusi S. Jakubėnaitė prieš kurį laiką dingo iš šou pasaulio, pasinėrė į sveiką gyvenseną. Apie sportą ir sveiką gyvenimo būdą ji rašė ir tinklaraštyje, studijavo Berklio muzikos koledže Bostone (JAV).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)