VMI tyrimas dėl šimtatūkstantinės sumos

DELFI šaltinių duomenimis, mokestinis patikrinimas pradėtas dėl nemenkos sumos – kone 200 tūkstančių eurų. Jei patikrinimo metu paaiškės, kad E. Dragūnas nesumokėjo ar vengė sumokėti reikiamus mokesčius, jam grės bauda, kuri gali siekti net 50 procentų nesumokėtų mokesčių sumos bei teks sumokėti ir delspinigius už apskaičiuotus mokesčius.

Bauda vidutiniškai siekia 30 procentų, tad, jei paaiškės, kad atlikėjas nuslėpė kone 200 tūkst. Eur mokesčių, jam teks sumokėti ir šią sumą, ir delspinigius, ir atverti piniginę baudai, kuri gali siekti nuo 40 iki 100 tūkst. eurų.

Tačiau, net jei VMI pripažins, jog E. Dragūnas vengė mokėti mokesčius, jis šį sprendimą galės skųsti teismui.

DELFI žiniomis, E. Dragūnas nebendradarbiauja su mokesčių inspekcija.

Ne pirma akistata su VMI

Praėjusių metų birželį dėl nesumokėtų mokesčių E. Dragūnui teko aiškintis Panevėžio apygardos teisme. Ieškinys teismą pasiekė dar balandį. Jį, prieš atlikėjo vardu pavadintą fondą, pateikė Paulius Šileika prašydamas teismo jam priteisti 104 374,82 Eur.

Vykstant teismo posėdžiui paaiškėjo, jog VMI Panevėžio apygardos teismui pateiktais duomenimis, E. Dragūnas nemokėjo gyventojų pajamų mokesčio nuo 2012-ųjų balandžio 2 dienos.

E. Dragūnas čia teisėją tikino, jog tai – nesąmonė: „Pas mus sutartyse aiškiai parašyta, kad organizatorius apmoka visus mokesčius ir tik tada išmoka honorarą.“

Teisėjai priminus, jog už 2012 metais vykusį koncertą E. Dragūnas gavo 200 tūkst. litų ir turėjo sumokėti 15% mokesčių, atlikėjas sakė, jog visi pinigai yra jo vardu egzistuojančiame fonde, kur tais pinigais disponuojama, o dėl mokesčių reikėtų tikslintis su buhalteriu, ką jį teismas ir įpareigojo padaryti iki kito posėdžio. Atlikėjas pažadėjo pateikti įrodymus, jog visi mokesčiai yra sumokėti.

Situaciją dėl nesumokėtų mokesčių E. Dragūnas DELFI komentavo šypsodamasis: „Viskas yra sumokėta ir sutvarkyta. Gal ten yra kažkokie niuansai ir paduoti popieriai, bet iš principo aš tuo neužsiiminėju, aš turiu kitą profesiją.“

Bylą išnagrinėjęs teismas tąkart įpareigojo E. Dragūną P. Šileikai grąžinti 25 tūkst. eurų žalą bei 5 proc. metinių palūkanų nuo priteistos sumos.

2014 metais taip pat šmėžavo VMI skolininkų sąraše

2014 metais VMI paskelbė ilgą skolininkų sąrašą, kuriame atsidūrė E. Dragūnas. Tuomet skelbta, jog grupės lyderio įkurtas fondas laiku nesumokėjo pelno mokesčio už praėjusius metus, todėl valstybei liko skolingas 81 tūkst. litų.

Situaciją pakomentuoti paprašyta E. Dragūno atstovė spaudai Liubovė Zaiceva padėkojo VMI už sklandų bendradarbiavimą ir konsultavimą bei pabrėžė, kad išaugęs „Sel“ populiarumas įpareigoja nuolat peržiūrėti administracinius klausimus.

„Grupė „Sel“ nuolat auga, todėl visada aktyviai bendradarbiaujama su visomis valstybinėmis institucijomis. Atlikėjo ir jo santykiai su VMI yra labai sklandūs, dažniausiai ponas Egidijus vyksta konsultuotis. Tad drąsiai galima sakyti, kad VMI yra daugiau partneris, kuris kokybiškai konsultuoja atlikėją. Ponas Egidijus esant poreikiui visada atvyksta ir nuolat konsultuojasi su VMI specialistais bei peržiūri, ką reikia tobulinti“, – 2014-aisiais situaciją komentavo E. Dragūno atstovė spaudai.

Mėgaujasi prabangiomis atostogomis

Pastaruoju metu Egidijus Dragūnas laiką leidžia atostogaudamas su mylimąja Eleonora Sebrova ir sūnumi Deividu.

Trijulė savo atostogų akimirkomis mielai dalijasi socialiniame tinkle, kuriame atskleidžia, kad kelionę pradėję nuo Tailando, kiek vėliau pasuko į Malaiziją, o paskutinės viešintos nuotraukos įamžintos Singapūrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)