Laimei, galingi sprogimai buvo ne teroristų išpuoliai, o vienas iš įspūdingiausių ispanų San Juan (Šventojo Chuano) festivalio momentų. Savaitę Ispanijos Alikantės regione viešėjęs Edvardas džiaugiasi sulaukęs miesto prie Viduržemio jūros valdžios kvietimo atvykti į vienu įspūdingiausių Europos metų švenčių vadinamą festivalį. „Nauda ir malonumas, jei abu šiuos dalykus pavyksta suderinti, tuomet kelionę vadinu pasisekusia. Pastaroji net gi pranoko mano lūkesčius, todėl nekantrauju į Alikantę sugrįžti vėl“, - gražių žodžių lietuvių pamėgtam kurortui negaili kelionių aistra gyvenantis laidų rengėjas. Žinomas vyras šįsyk nemažai dėmesio skyrė ne tik vietos įdomybių bei muziejų lankymui, bet ir gastronomijai. „Tai – viena iš mano silpnybių, nuodėmiai gardžiai pavalgyti, sunkiai atsispiriu“, - juokias LRT laidos „Gyvenimas“ vedėjas, neslepiantis, kad prieš kiekvieną savo kelionę atidžiai studijuoja gastronomijos žinynus ir interneto blogerių rekomendacijas apie dėmesio vertus restoranus, užeigas ar barus.

„Alikantėje Michelin žvaigždutę turinčiame restorane vakarienė kainuoja gerus 80 eurų žmogui, vietos užeigoje, kur sutiksi nedaug turistų, bet maistas bus pasakiškai gardus ir visuomet šviezias pietūs kainuoja 12-15 eurų, o gatvėje galima prisikirsti griliaus ar jūros gėrybių patiekalų ir už 8 eurus. Reikia nepamiršti, kad ispanai dievina maistą, todėl valgo daug, skaniai ir ilgai. Pietums ar vakarienei skiria bent po pora valandų, po ir vakarieniauti pradeda rinktis tik prieš devynias“, - pasakoja E.Žičkus, iš kelionės parsivežęs ne vieną naują receptą, tik ką saulėje sudžiovintų egzotinių prieskonių ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus.

Edvardas sako, kad poilsis Alikantėje – „įkandamas“ tiek jaunimui, tiek vidutines pajamas gaunančiam lietuviui. Rasti nakvynę svečių namuose netoli jūros galima ir už 20-30 eurų parai, tuo tarpu trokštantiems išmėginti, kaip atostogauja pasaulinio garso įžymybės, jis siūlo bent parai apsistoti Asia Gardens SPA komplekse. „Tai tarsi mažoji Azija su didžiuliais egzotiniais sodais, pribloškiančiu vaizdu, thai stiliumi įrengtais prabangiais apartamentais, savo virtuve garsėjančiais restoranais ir neįtikėtinu SPA centru, kur masažai atliekami medžiuose įrengtose pavėsinėse. Įspūdinga, netikėta, romantiška ir laaabai ramu. Tai išties ideali vieta pasprukti ne tik nuo triukšmo, bet ir viso aplinkinio pasaulio. Taip gerai jau seniai nebuvau miegojęs, kaip ten“, - šypsosi LRT televizijos veidas.

Kelionės metu Edvardo laukė ir keletas itin netikėtų, tačiau malonių pažinčių. Tarkim, su 40-mečiu ispanu, nuo paauglystės kolekcionuojančiu viską, kas susiję su kultinėmis kino juostomis „Žvaigždžių karai“. „Susitikome kavinukėje, jis be perstojo pasakojo apie unikalią savo kolekciją, kuri kaip tik šiuo metu publikuojama ne kur kitur, o... bene garbingiausioje Alikantės vietoje – senovinės pilies ant kalno, menėse. Jau kitą dieną žurnalistas nuskubėjo į įspūdingą parodą, o namo į Lietuvą parsivežė gausybė dovanų, kurias „Žvaigždžių karų“ fanatas įteikė po valandos pašnekesio. „Dabar turiu net antpečius, kokius filme turėjo herojai“, - keistomis lauktuvėmis džiaugiasi laidų vedėjas.

Dalindamasis kelionės įspūdžiais su DELFI skaitytojais, E.Žičkus negailėjo ir naudingų patarimų. „Bent pusdieniui būtinai sėskite į laivą, kuris už 8 eurus nuplukdys į Tabarca salą. Ten be apleisto švyturio ir kalėjimo yra jaukus miestelis su pora šimtų gyventojų vasarą ir vos keliasdešimčia žiemos metu. Tačiau dabar ten apstu jaukių šeimyninių žvejų restoranėlių, kur už 20 eurų galima išmėginti tikrą žvejo meniu. Garantuoju – verta! Nepagailėkite šiek tiek pinigų skirti automobilio nuomai ir juo aplankykite vietos vynines, nuvykite į vieno garsiausių pasaulio desertų kūrėjo Paco Torreblanco kulinarijos mokyklą, kur turėsite galimybę stebėti, kaip gimsta desertai, kuriuos dievina karališkoji Ispanijos šeima, pasivaišinta brangiausios pasaulyje kavos puodeliu (pakelis tokios kavos kainuoja nuo 1000 eurų) ar įsigyti gardžių lauktuvių artimiesiems. Labiausiai rekomenduoju kelionę į Aalikantę planuoti birželio viduryje, tuomet tikrai įsisuksite į San Juan festivalio linksmybes, o pamatyti vaizdai, atmintyje liks visam gyvenimui“, - sako Edvardas, jau dabar su artimiausiais draugais rezgantis planus į šį Ispanijos regioną sugrįžti ir kitąmet.

„Savaitę šurmuliuojantis San Juano festivalis – tai svarbiausia metų šventė, kuriai atsakingai ruošiasi tiek pats miesta, tiek kiekvienas jo gyvetojas. Keliasdešimtyje Alikantės vietų tuo metu išdygsta įspūdingos iki dvidešimties metrų aukščio, spalvotos, nuotaikingos statulos, kurios paskutinę festivalio dieną yra sudeginamos. Tikima, kad ugnis prarija ne tik nuo 6000 iki 200.000 eurų kainuojančias statulas, bet ir simbolizuoja viso ko naujo pradžią“, - kelionės įspūdžiais iki šiol gyvena lietuvių televizijos laidų kūrėjas, kuris stebėti San Juano festivalio finalą buvo pakviestas į Alikantės merės priimamojo balkoną, kuriame susirinko ispanų politikos, verslo ir pramogų pasaulio elitas.

E. Žičkaus kelionės akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)