E. Ostapenko antradienį vėl buvo kviečiamas į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, kur turėjo būti nagrinėjama administracinė byla pagal jam surašytą protokolą už tai, kad neblaivus pasirodė viešoje vietoje. Tokia byla E. Ostapenko šiemet – jau trečioji.

Ji nebuvo atversta, nes klaipėdietis teismui pateikė prašymą bylos nagrinėjimą atidėti, kol jis susiras advokatą.

E. Ostapenko turės atsakyti už tai, kad pareigūnams neblaivus įkliuvo birželio 11-ąją, likus keliolikai minučių iki vidurnakčio. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 2,06 promilės.

E. Ostapenko neblaivus buvo pastebėtas pietinėje miesto dalyje, Taikos prospekte, iš kur nugabentas į laikino sulaikymo kamerą išsiblaivyti.

E. Ostapenko už padarytą nusižengimą gresia bauda nuo 43 iki 86 eurų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Klaipėdos įžymybe save vadinantis vyras šiemet jau išgirdo du Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimus už tai, kad neblaivus pasirodė viešoje vietoje ir taip įžeidė žmonių orumą ir visuomeninę dorovę.

E. Ostapenko nubaustas už tai, kad šiemet, kovo 19-ąją, apie 00.20 val., girtas gulėjo viešoje vietoje. Du pareigūnai teisme liudijo, kad jie patruliavo mieste, kai prie pėsčiųjų perėjos Reikjaviko gatvėje jų automobilį sustabdė du vaikinai, kurie pranešė, jog prie Taikos pr. 119 namo, viešoje vietoje, ant grindinio miega E. Ostapenko.

Į nurodytą vietą atvykę patruliai rado miegantį atlikėją, keliolika minučių jį žadino, padėjo įlipti į policijos automobilį ir nuvežė į komisariatą. Ten E. Ostapenko į alkoholio matuoklį įpūtė 1,87 promilės, tačiau ant protokolo pasirašyti atsisakė. E. Ostapenko buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą ir paryčiais paleistas.

Kai pareigūnai jį atvežė į komisariatą, paaiškėjo, kad atlikėjas iš jo buvo išėjęs vos prieš kelias valandas. Nustatyta, kad kovo 18 dieną, apie 18 val. jis girtas sklaidėsi prie Taikos pr. 141 esančio pastato, kuriame veikia picerija. Jis buvo girtas, triukšmavo, nesiorientavo aplinkoje. Iškviesti pareigūnai atlikėją nuvežė į komisariatą, jam buvo nustatytas 2,01 promilės girtumas. Iš laikino sulaikymo kameros E. Ostapenko buvo paleistas apie 23 val., kai, budinčio pareigūno akimis, išsiblaivė tiek, jog galėtų pasiekti namus.

Už abu pažeidimus teismas E. Ostapenko skyrė po 70 eurų dydžio baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)