„Aš labai retai žiūriu televizorių, bet kartais įsijungiu ir galvoju, kas mane šitaip nervina, kas mane taip erzina, kodėl aš negaliu žiūrėti to televizoriaus? Ir staiga aš pagaunu save, kad visur sukasi sveikinimai su Kalėdomis, eglutės, žaisliukai, o pernai per Kalėdas Gintui jau buvo agonija. Ir man visa tai yra pasąmoningai susiję, – prisimena E. Mildažytė. – Ne vieneri Naujieji metai ir Kalėdos man bus kitokie arba gal ne – gal anūkai ateis ir viską išbaidys.“

Didžiąsias metų šventes E. Mildažytė pasitinka gerokai pasikeitusi – sulieknėjusi, pašviesinusi plaukus ir tyliai. Gal kai kuriems atrodys, kad net savotiškai gedėdama prieš metus mirusio vyro architekto Gintauto Vyšniausko. Tačiau televizijos laidų ir renginių vedėjos dvasia tokia stipri, kad širdies randų veide nesimato. Užtat išorė iškart patraukia žmonių dėmesį.

„Juokingiausia, kad aš nieko nedariau. Paradoksalu, kad tiek daug dėmesio. Kita vertus, aš niekada sau baisi nebuvau, – juokiasi E. Mildažytė. – Tai lėmė dideli pokyčiai mano gyvime. Kitas dalykas – mano amžinąjį atilsį vyrui patikdavo, kai aš atrodydavau solidesnė, stambesnė, kad derėčiau prie jo, ir aš taikiausi. Jis net prašydavo manęs rengtis kostiumėliais arba nesirengti kaip nors jaunatviškai. Ir man nebuvo sunku daryti taip, kaip jam patinka, nes mes gyvenome vienas dėl kito.“

Edita šypsosi, kad daugiau nei pusę savo amžiaus, maždaug iki 36 metų, ji buvo liekna tarsi smilga. Figūrai įtakos neturėjo net trijų vaikų gimimas. Tačiau tokią ją kažkodėl mažai kas prisimena.

„Moterys jaučiasi įkalintos savo išvaizdos, pavyzdžiui, mano amžiaus moterys, kurios yra normalaus pilnumo, jaučiasi blogai visur – visuomenėje, viešumoje, parduotuvėje, kai joms sakoma, kad jų dydžio drabužio čia nėra, nes požiūris iškreiptas, jis nėra teisingas. Aš suprantu, kai tas apkūnumas trukdo judėti, bet, ar aš buvau 10 kg sunkesnė, ar lengvesnė, tai niekaip nekeitė mano gyvenimo ir mano pačios savęs vertinimo“, – tikina pašnekovė.

Gintautui taip pat nelabai rūpėjo Editos dydžiai. Vyras ją mylėjo taip karštai, kad negalėdavo būti toli nuo jos. Todėl per visų laidų filmavimus stovėdavo už kamerų kantriai laukdamas, kol mylima moteris baigs darbus ir vėl sutelks dėmesį į jį. Aplinkiniams juodu atrodė tobula pora ir tai buvo tiesa.

Tik mažai kas žino, kad gyvenimas nebuvo toks lengvas ir smagus, kaip daugelis manė. Edita ir Gintautas susitiko tuomet, kai abu jau buvo sukūrę šeimas, augino vaikus. Gimę jausmai buvo stipresni už įsipareigojimus, tačiau skyrybos vis tiek buvo skausmingos.