„Niekada gyvenime savo automobilio nestatau neįgaliesiems skirtose vietose, man pakanka ir kitų vietų“, – sakė E. Jankauskas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Viktorija Šelmienė penktadienį išnagrinėjo E. Jankausko skundą dėl policijos priimto nutarimo, kuriuo jis nubaustas už tai, kad dar balandžio 7 d. vakarą, 21.42 val., Vilniuje, Antakalnio g., prie restorano pastatė savo automobilį BMW neįgaliesiems skirtoje vietoje.

Sportininko karjerą baigęs E. Jankauskas nesutinka su policijos pareigūnų priimtu nutarimu ir teismo prašo panaikinti patį pažeidimo faktą, nors baudą sumokėti jis ir sutinka. Tačiau tai neįmanoma – jeigu skiriama bauda, tuomet ir užfiksuojamas baudimo faktas.

Teisme E. Jankauskas pasakojo, kad tą vakarą, kai atvažiavo į kiniečių restoraną Antakalnyje, o šalia jo aikštelėje pastatė automobilį vienintelėje laisvoje vietoje. Buvęs futbolininkas tikino nežinojęs, kad BMW pastatė neįgaliesiems skirtoje vietoje – nematė jokio ženklo.

„Mačiau, kaip netoliese stovėjo policijos automobilis, pareigūnai rašė protokolus neleistinose vietose automobilius pastačiusiems vairuotojams, tikrai jeigu būčiau žinojęs, kad ten negalima statyti, būčiau nestatęs“, – tvirtino jis.

Sportininkas taip pat pažymėjo, kad policijos pareigūnai jo net neįspėjo, jog šis neleistinoje vietoje pastatė automobilį, o apie pažeidimą sužinojo tik tada, kai grįžo iš restorano – rado išrašytą pranešimą apie padarytą pažeidimą.

„Jeigu nuvažiuotumėte į tą vietą, tikrai nematytumėte ženklo“, – teisėjai aiškino E. Jankauskas.

Buvęs futbolininkas prisipažino, kad būtų net nesikreipęs į teismą, jeigu būtų žinojęs, jog dėl to juo susidomės žurnalistai, taip pat į teismą bus kviečiami ir nuo savo darbo atitraukiami policijos pareigūnai.

Tuo metu policijos atstovas Mindaugas Kondrotas teisme sakė, kad E. Jankauskas turėjo pastebėti ženklą – neįgaliesiems skirtoje vietoje draudimas buvo nupieštas ir ant grindinio. „Net jeigu buvo tamsu, jis įvažiuodamas turėjo šią vietą apšviesti automobilio žibintais ir matyti“, – sakė policijos atstovas.

Apie 23 metus vairuojantis E. Jankauskas už KET pažeidimus yra baustas vos du kartus, jo padaryti pažeidimai yra nesunkūs, jis skirtas baudas yra sumokėjęs. „Man nepatinka tokie dalykai, nenoriu būti baustas“, – tikino jis.

Ar pagrįstai E. Jankauskui buvo skirta administracinė nuobauda, teismas žada paskelbti kitą antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)