Skandalingasis dainininkas Panevėžio apygardos teismui nepateikė įrodymų, kad sumokėjo mokesčius nuo 2012 metais už koncertą gautų 200 tūkst. litų, nors praeitame teismo posėdyje tai buvo pažadėjęs padaryti.

Birželį vykusiame teismo posėdyje teisėja atlikėjui priminė, kad jis turėjo sumokėti 15 proc. mokesčių nuo minėtos sumos. E. Dragūnas pareiškė, kad visi pinigai yra jo vardo fonde, kur tais pinigais disponuojama, o dėl mokesčių jis pasitikslinsiąs su buhalteriu.

Teismas tai jį ir įpareigojo padaryti iki kito posėdžio, kad nekiltų abejonių dėl VMI teismui pateiktų duomenų, jog jis nemokėjo gyventojų pajamų mokesčio nuo 2012-ųjų balandžio 2 dienos.

Atlikėjas pažadėjo pateikti įrodymus, jog visi mokesčiai yra sumokėti
Tuomet žurnalistams E. Dragūnas šypsodamasis teigė, kad „viskas yra sumokėta ir sutvarkyta“.

Pirmadienį dainininkas posėdyje nedalyvavo. Jo advokatas paaiškino, kad faktiškai pinigai nebuvo gauti, tad ir mokesčiai nemokėti.

Baigiamosiose kalbose ieškovo Pauliaus Šileikos ir atsakovo E. Dragūno advokatai laikėsi savo nuo pat pradžių užimtų pozicijų.

Buvusio renginių organizatoriaus, o dabar nekilnojamojo turto brokerio, iš Pasvalio kilusio, o šiuo metu sostinėje gyvenančio Pauliaus Šileikos advokatas tikino, kad su klientu nebuvo atsiskaityta už koncertinio turo po Lietuvą „Sel“ dvidešimtojo gimtadienio proga organizavimą 2012 metais, suklastojus dokumentus, pinigai – 104 374,82 euro, gauti už koncertą Kauno halėje, kurie turėjo kaip atlygis atitekti P. Šileikai, nukeliavo į E. Dragūno fondą.

Ieškovo teigimu, 2012 metų pavasarį jo vadovaujamas „Pramogų spektras“, bendrovė „Bilietų pasaulis“ ir E. Dragūno fondas, kurio direktoriumi yra pats atlikėjas, pasirašė trišalę sutartį. Pagal ją „Pramogų spektras“ perėmė turo organizatoriaus pareigas ir visą laiką rūpinosi grupės koncertų organizavimu.

P. Šileika ir jo advokatas prašė teismo priteisti minėtą sumą iš dainininko.

E. Dragūno advokatas visus jo klientui mestus kaltinimus neatsiskaičius ir klastojus dokumentus neigia. Jo teigimu, realiai P. Šileika darbų, kuriuos žadėjo atlikti, neatliko, dingo kaip į vandenį. Paaiškėjo, kad jis buvo sulaikytas užsienyje.

Buvęs renginių organizatorius to neneigia, bet tvirtina, kad turas buvo suorganizuotas dar jam prieš patenkant į užsienio pareigūnų nemalonę.
E. Dragūno advokatas atkreipė dėmesį, kad ieškovas problemų užsienyje turėjo dėl sukčiavimo.