Į Kauno rotušę pora atvyko likus penkiolikai minučių iki suplanuotos ceremonijos laiko. Enrikas vestuvėms pasipuošė rašalo mėlynumo kostiumu, jaunoji pasipuošė klasikine balta suknele, kurią kūrė dizaineris Liutauras Salasevičius.

Šviesiaplaukė nuotaka plaukuose segėjo ir nuometą.

Pamatęs žiniasklaidą Enrikas neapsidžiaugė. „Yra Lietuvai nusipelniusių žmonių“, – nuo fotoobjektyvų bandė išsisukti jaunikis.

Tuo metu nuotaka mielai šypsojosi fotografams, rankose spausdama baltų rožių ir eukaliptų puokštę. Tiesa, kiek vėliau Enrikas jau mieliau šypsojosi ir pozavo.

Vestuvių ceremoniją Kauno rotušėje stebėjo negausus būrys artimiausių poros bičiulių bei šeimos narių. Tarp jų ir Enriko mama Ramutė ir močiutė Jadvyga. Pastaroji, laukdama ceremonijos, pyktelėjo ant per arti priėjusių fotografų, tačiau E. Daktaras puolė ją raminti: „Nesipykim, viskas gerai, gi šventė!“

Enriko Daktaro vestuvės

Susituokusi pora tradiciškai paskambino Kauno rotušės varpu ir kartu su liudininkais į dangų paleido keturis baltus balandžius. Pasidomėjus, kaip jaučiasi ką tik susituokusi pora ir ar tuokiantis drebėjo rankos, E. Daktaras tik nusišypsojo ir tarė: „Labai. Dreba iki šiol“.

Nuo žiniasklaidos sutuoktinius saugojo baltais marškiniais ir juodomis kelnėmis vilkintis vyras, kuris vis gestais parodydavo, kad žiniasklaida – per arti.

Jaunikio močiutė Jadvyga po ceremonijos griežtai atsisakė bendrauti su žiniasklaida ir numojusi ranka nuėjo tolyn. Šnekesnė buvo jaunosios mama Asta Zemenauskienė. „Manau, turėtų vienas kitą suprasti ir bus laimingi, – šypsojosi moteris tikindama, kad tikrai negąsdina dukros išrinktojo pavardė. – Kažkada ir aš pati buvau tam pasaulyje ir tie žmonės tikrai nėra tokie, kokius juos piešia. Yra labai daug netiesos.“

Pasidomėjus, ar vis dėlto buvo abejonių dėl dukros mylimojo, ji neslėpė: „Be abejo, kaip ir kiekvienai mamai.“

Enriko Daktaro žmonos Kamilės tėvai

„Manau, kad jie savo kely atras džiaugsmą ir laimę, kadangi yra labai panašūs“, – pasakojo jaunosios mama.

Jaunavedžiai su svečiais po ceremonijos pasivaišino šampanu ir išvažiavo švęsti naujai sukurtos šeimos šventės. Beje, Enrikas į vestuvių puotą su jaunąja atvyko juodu „Mercedes“ automobiliu. Juo ir išvyko tik dviese. Jaunikis automobilį, papuoštą baltais plastikiniais kaspinais, vairavo pats.

Po ceremonijos visi Kauno rotušėje susirinkę svečiai bei šventės kaltininkai nuvažiavo į restoraną, kuriame vakare vyks tranki puota. Tačiau šioje vietoje jie neužsibuvo, kieme palikęs prabangų automobilį, Enrikas su savo nuotaka sėdo į limuziną, kuriame važiavo artimiausi šeimos nariai, pamojavo bei nusišypsojo DELFI žurnalistams ir patraukė švęsti toliau.

Beje, dar prieš įsėsdami į automobilį šventės dalyviai demonstravo puikią nuotaiką. Limuzino vairuotojas atvėrė visas automobilio duris, pagarsino muziką ir puotos svečiai ėmė šokti pagal Eglės Jakštytės dainą.

Vakare Enrikas su Kamile savo šventę pratęs viename prabangiausių Kauno restoranų. Šventės vietą jau nuo pietų floristės puošė baltomis rožėmis, eukaliptais bei baltais kardeliais ir žvakėmis.

Kartą jau vedusio, bet išsiskyrusio ir su draugais bernvakarį Odesoje (Ukraina) atšventusio 32 metų E. Daktaro išrinktoji – aštuoneriais metais jaunesnė būsimoji odontologė Kamilė. Ji – nesantuokinė mįslingomis aplinkybėmis dar 2000 m. Nidoje mirusio Vidmanto Siaurusevičiaus dukra. V. Siaurusevičius buvo ne tik dešinioji Henytės ranka, bet ir vienas geriausių ir patikimiausių draugų, palaikęs artimus ryšius su garsiausiais Rusijos nusikalstamo pasaulio šulais.

DELFI šaltinių duomenimis, vestuvių puota bus išties ne eilinė. Į šventę pakviestas ne vienas nusikalstamo pasaulio atstovas.

Ryte Rotušėje susituokusi pora linksmybes pratęs viename prabangiausių Kauno restoranų. Beje, ten savo vestuves šventė ne vienas nusikalstamo pasaulio atstovas.

Vestuvių pokylio svečius linksmins Kaune populiari muzikos grupė „Rondo“. Jos lyderis Aleksandras Ivanauskas DELFI pripažino, kad penktadienio vakarą su grupe yra pakviestas koncertuoti restorane, tačiau tikino, jog iš anksto nesidomėjo, kieno yra suplanuota šventė. „Negirdėjau, kad per koncertą būtų kažką nužudę ar dar kažką darytų, iš tikrųjų, aš mažai domiuosi, kas švenčia ir ką švenčia – man svarbu yra data ir vieta“, – sakė jis.

Tiesa, A. Ivanauskas neslėpė, kad ir anksčiau yra koncertavęs šventėje, kurioje dalyvavo H. Daktaras ir jo žmona R. Daktarienė. „Teko groti, buvo kažkokia šventė, H. Daktaras atėjo su žmona, gražiai pasipuošęs, labai kultūringai pasėdėjo ir išėjo“, – sakė jis. Tuo metu R. Daktarienė nebuvo linkusi apie antrąją sūnaus santuoką ir iš pradžių net tikino, kad jokioms vestuvėms nesiruošia.

„Šiuo klausimu visiškai nieko nekomentuosiu“, – nuo komentarų apie sūnaus vestuves kategoriškai susilaikė R. Daktarienė. Tuo metu nei su būsimu jaunikiu, nei su būsima nuotaka DELFI nepavyko susisiekti.

Su būsima nuotaka povestuvinę kelionę Italijoje planuojantis E. Daktaras anksčiau yra prisipažinęs, kad jam labai kenkia Daktaro pavardė, taip pat nurodęs, jog yra paprastas verslininkas ir jokie skandalai nereikalingi.

Tačiau jo pavardė buvo minima garsioje istorijoje, kai sostinės naktiniame klube „Absento fėjos“ jis sumušė baro darbuotoją ir lankytoją, o dar anksčiau jis buvo pripažintas nukentėjusiuoju dėl konflikto su Tauragės Švinių grupuotei priklausiusiu verslininku Arūnu Pukeliu.

E. Daktaras yra teistas narkotikų byloje, jis taip pat labai trumpai buvo Kauno savivaldybės tarybos nariu – šį mandatą jam suteikė Vytauto Šustausko vadovaujamos partijos rinkėjai. Tuo metu jo tėvas H. Daktaras, kurio slapstymosi vietą Bulgarijoje Lietuvos kriminalistams padėjo atsekti būtent E. Daktaras, už labai sunkius nusikaltimus yra nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (547)