Panašu, kad užsitraukti A. Kuzmickaitės nemalonę gali ir „Kristi Andress“ dizainerių duetas prieš keletą dienų viename sostinės restorane pristatę pirmąjį mados kambarį. Svečių akis traukė ne tik ryškių spalvų drabužiai, bet gamtos motyvai. Vienas iš jų – ant suknelės nutūpę lengvučiai drugeliai.

„Jei sekate mūsų kūrybą nuo pat pradžių, dar 2008 m. pristatėme savo kolekciją, kurioje vyravo drugelių motyvai. Kaip matyti internetinėje svetainėje, dizainerė Agnė Kuzmickaitė drugelius pirmą kartą pristatė tik 2010 metais. Iki to laiko jos kūryboje drugelių nebuvo.

Nenorėčiau akcentuoti tai drugelis ar ne drugelis, tiesiog mūsų kūryboje yra labai aktuali gamtos inspiracija. Paskutinėje kolekcijoje mus inspiravo gėlės ir sodas, o sodo mes neįsivaizduojame be skraidančių drugelių. Jei suskaičiuotumėte, drugelių procentas kolekcijoje yra labai minimalus“, - DELFI pasakojo dizainerė Kristina Kalinauskaitė, kurios kurtoje moteriškų drabužių linijoje yra keturios skirtingos drugelių rūšys.

Drabužių moterims kūrėja teigė nebijanti sulaukti priekaištų iš kolegės A. Kuzmickaitės. Moteris pasakojo neseniai atostogavusi Brazilijoje ir tikino mačiusi daugybę drugelių motyvų. „Kuzmickaitė galėtų pusę pasaulio paduoti į teismą už tai, kad drugeliais dekoruojamos kavinės, prekybos centruose pardavinėjami drabužiai. Žymus dizaineris Alexanderis McQueenas prieš keletą metų pristatė kolekciją, kurioje buvo tūkstančiai drugelių“, - DELFI kalbėjo drabužių kūrėja, pabrėžusi, kad kolekcijai ją inspiravo sodas, o ne drugeliai.

A. Kuzmicaitė: kiekvienas gali turėti savo drugelį 

Dizainerė A. Kuzmickaitė DELFI tikino nematanti nieko blogo, jei drugelius naudoja ir kiti dizaineriai. „Aš galiu patentuoti tik tokį drugelį, koks yra pas mane. Drugelis savaime nėra užpatentuojamas, o drugelių motyvas populiarus jau keli metai“, - DELFI teigė dizainerė, iki šiol neatsisakanti savo kolekcijose drugelių.

Drabužių kūrėja teigė, kad viena pirmųjų Lietuvoje savo kolekcijoje panaudojo drugelius – 2009 m. Tuo metu tokio didelio susidomėjimo drugeliais nebuvo. Kažkiek jaučiuosi prisidėjusi prie jų išpopuliarinimo. Drugelis nepriklauso niekam, kiekvienas jį gali interpretuoti savaip ir turėti savo drugelį“, - teigė pašnekovė ir pridūrė, kad dar neteko susipažinti su „Kristi Andress“ kūryba.

„Kristi Andress“ kurta suknelė iš naujausios kolekcijos:

Kristi Andress kolekcijos pristatymas

„Kristi Andress“ drabužiai iš 2008 m. kolekcijos:


„Kristina iš to skandalo nedaro, nes drugeliai - jau praeitas jos kūrybos etapas. Šios nuotraukos yra labai senos, jų net neberodome pristatant „Kristi Andress“ kūrybą nei internete, nei kitur. Dizainerių stilius nuo to laiko yra pakitęs, o drugeliai, kaip detalė, kartais panaudojama. Tai jokiu būdu nėra ir nebus dizainerės skiriamasis ženklas“, - teigė dizainerių dueto atstovė spaudai Ieva Rimkutė.
A. Kuzmickaitės suknelė, dekoruota drugeliais:
Agnė Kuzmickaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)