„Dainuoju jau seniai, keletą kartų dainavau Vokietijos klubuose, bet savo įrašytos dainos dar neturėjau“, – portalui MIESTE.lt pasakojo Deimantutė Gražuoliukė, nenorinti viešai skelbti savo tikrojo vardo ir pavardės. Deimantutė muzikiniame pasaulyje debiutuoja su Oksanos Pikul-Jasaitienės daina „You and me“ (liet. „Tu ir aš“).

„Ši daina man labai patiko, ramino mane. Ji primena laiką su buvusiu draugu, su kuriuo dabar išsiskyriau“, – savo pasirinkimą paaiškino mergina. Šią dainą Oksanai sukūrė prodiuseris iš Anglijos, specialiai jos tembrui. Pirmą kartą dainą „You and Me“ O.Pikul-Jasaitienė viešai atliko savo vestuvių metu prieš dvejus metus, tai buvo jos dovana vyrui Simui.

Deimantutės perdainuotoje dainos versijoje girdėti du balsai, auštas ir žemas. „Šiame įraše nėra vyriško balso, tik kai kurias eilutes sudainavo vienas geras draugas, kuris irgi dainuoja. Tiesiog kai kuriose vietose padidintas aidas ir įrašyti keli balsai, vienose eilutėse aukščiau, kitose – žemiau“, – kalbėjo Deimantutė.

Nors apie pirmąjį dainos įrašą Deimantutė svajojo jau seniai ir džiaugiasi, kad pagaliau tam ryžosi, apie rimtą dainininkės karjerą ji negalvoja. „Tai pirmas bandymas, žiūrėsiu kaip gausis. Gal kada nors ir savo dainą įrašysiu, bet dabar pirmiau paatostogausiu ir pailsėsiu klausydama savo pirmąją įrašytą dainą“, – šypsojosi mergina.

Modeliu Vokietijoje dirbanti Deimantutė tapo žinoma po to, kai vasarį feisbuke žaibiškai ėmė plisti įrašas, kuriame ji įamžinta atliekanti „Naujųjų pupyčių“ dainą. Skandalingalis vaizdo įrašas buvo nufilmuotas Deimantutės draugės gimtadienio metu. „Ji užsimanė, kad pavaidinčiau ir padainuočiau lietuviškai. Tą vakarą buvo karaokė, tai pagalvojau, kad taip pralinksminsiu ją, – pasakojo Deimantė. – O aš buvau didelė jų gerbėja ir mėgau jų muziką, tai ėmiau ir sudainavau ar geriau pasakius – suvaidinau.“

Kai „Naujosios pupytės“ feisbuke rado Deimantutės vaizdo įrašą, kilo arši diskusija, Deimantutė buvo apkaltinta pažeidžianti jų teise, esą be leidimo „Naujųjų pupyčių“ dainos niekas negali perdainuoti. Tuo metu Deimantutės gyvenimas buvo virtęs košmaru – grupės „Naujosios pupytės“ narės grasino jai teismais, jos feisbuko anketa buvo ne kartą blokuojama dėl kitų narių skundų, esą ji yra ne tas, kuo dedasi. Be to, Lietuvos žiniasklaidą pasiekė laiškas, kuriame buvo teigiama, kad Deimantutė – ne mergina, o vaikinas.

Pasidomėjus, ar jau kartą į skandalą įsivėlusi Deimantutė šį kartą pasirūpino leidimu perdainuoti Oksanos dainą, ši tik nusišypsojo. „Neketinu šios dainos pardavinėti ar panašiai, tai ir jokių problemų negali būti. Galėjau ir Miley Cyrus ar Beyoncės dainą sudainuoti, tai nedraudžiama, – tikino mergina. – Kiek yra dainų sukelta į „YouTube“, kur perdainuojamos kitų dainininkų dainos. Jiems nieko negali padaryti, nes jie nepardavinėja kūrėjų dainos. Juk nėra uždrausta dainuoti kitų kurtas dainas, kol aš jų nepardavinėju. Jei vėl pradės „kelti bangas“, tai tegul. Žinau, kad niekuo nenusikaltau.“