Kaltinamas skatinimu vartoti narkotikus

"Talpinau komiško stiliaus dainas savo "YouTube" paskyroje ir viena iš jų kažkam nepatiko, - portalui MIESTE.lt pasakojo 18-etis humoristas Petras Kinderis. - Prieš dvi savaites mano namuose apsilankė tyrėjai ir atliko savo darbą, neturiu jokių nusiskundimų, jų toks darbas. Šiuo metu pradėtas tyrimas dėl kaltinimų pagal baudžiamojo kodekso 264 straipsnį - Lenkimas vartoti narkotines psichotropines medžiagas." Minėtame straipsnyje nurodoma, kad žmogus, kuris vertė, padėjo įsigti, lenkė ar kitaip pratino kitą asmenį ne gydymo tikslais vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu nuo penkerių iki dešimties metų.

Šilalės rajono kilęs vaikinas tikina net nenumanęs, kad jo dainos "Vartok narkotikus" tekstą kažkas gali priimti rimtai. "Tikrai nemaniau, kad kažkam gali kilti minčių, jog šitokia kvaila ir humoro forma sukurta daina gali turėti tikslą kažką skatinti vartoti narkotines medžiagas. Aš to niekada nesiekiau ir nesiekiu", - kalbėjo P. Kinderis. - Pati daina "Vartok narkotikus" buvo sukurta tik norint pasijuokti iš esamos situacijos pasaulyje, kuriame žmonės vartoja įvairias psichotropines ir narkotines medžiagas, lyg tikėdamiesi, kad tai jiems padės, pavers jų dienas geresnėmis. Jei esi sveiko proto, tekste labai lengvai gali įžvelgti ironiją ir skleidžiamą žinią, jog narkotinės medžiagos kaip tik ardo žmogaus organus ir verčia jį jaustis blogai."

Veiklą pradėjo rudenį

Petras humoristinę veiklą pradėjo rudenį, per šį laiką savo "YouTube" kanale įkėlė vos keturias dainas. "Viskas prasidėjo nuo idėjos sukurti žinomos dainos "All About That Bass" parodiją, lietuvišką jos versiją. Daina "Paeis korta" irgi turi linksmą ir lengvai įsimenamą tekstą, - pasakojo humoristas. - Visos keturios mano dainos yra tokio pat komiško pobūdžio ir neturinčios jokių blogų tikslų."

Tiesa, ironiškus ir dviprasmiškus tekstus dainoms kuriantis P.Kinderis pasirinko ir gana dviprasmišką pseudonimą - "Daktaras Vėžys". "Pseudonimas susikūrė visiškai spontaniškai. Tai lyg išgalvotas veikėjas, kuris dainuoja dainas, kuriose pasijuokia iš savęs bei esamos situacijos Lietuvoje ir pasaulyje", - pasakojo pašnekovas.

Pasidomėjus, ar vaikinas, kuris ne tik kuria dainų tekstus, bet pats ir dainuoja, nenorėjo tapti dainininku, šis neabejojo: "Žinoma, norėjau, tačiau nemanau, kad tapau kažkokiu humoristu. Be to, kuriu ir nekomiškus, lyrinius tekstus, groju. Tik dar nenoriu to viešinti internete."

Beje, P. Kinderio daina "Vartok Narkotikus" iliustruota Monikos Šalčiūtės nuotrauka. Mergina, iš portalo MIESTE.lt sužinojusi, kad jos nuotrauka puošia dainą, už kurią autoriui gresia baudžiamoji atsakomybė, nenusistebėjo. "Daug kas mane visur kiša, kad apie juos sužinotų. Jau pripratau", - kalbėjo Monika.