Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį baigė nagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą ir nutarė E. Ostapenkai skirti 70 eurų dydžio baudą. Atlikėjui grėsė bauda nuo 43 iki 86 eurų arba administracinis areštas iki 30 parų. Byloje nenustatyta nei sunkinančių, nei lengvinančių aplinkybių, E. Ostapenka anksčiau jam paskirtas baudas yra sumokėjęs, todėl bylą nagrinėjusi teisėja nusprendė skirti baudą, kuri artima bausmės už tokį pažeidimą vidurkiui.

E. Ostapenka nubaustas už tai, kad šiemet, kovo 19-ąją, apie 00.20 val., girtas gulėjo viešoje vietoje.

Du pareigūnai teisme liudijo, kad jie patruliavo mieste, kai prie pėsčiųjų perėjos Reikjaviko gatvėje jų automobilį sustabdė du vaikinai, kurie pranešė, jog prie Taikos pr. 119 namo, viešoje vietoje, ant grindinio miega E. Ostapenka. Į nurodytą vietą atvykę patruliai rado miegantį atlikėją, keliolika minučių jį žadino, padėjo įlipti į policijos automobilį ir nuvežė į komisariatą.

Ten E. Ostapenka į alkoholio matuoklį įpūtė 1,87 promilės, tačiau ant protokolo pasirašyti atsisakė. Teismui pateiktame paaiškinime jis rašė, jog savo akimis matė, kaip alkoholio matuoklis parodė nulį, o skaičių po kablelio jis nebespėjo pamatyti. Todėl esą ir nesutiko su skaičiais, įrašytais protokole, jo nepasirašė.

E. Ostapenka buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą ir paryčiais paleistas.

Kai pareigūnai jį atvežė į komisariatą, paaiškėjo, kad atlikėjas iš jo buvo išėjęs vos prieš kelias valandas. Nustatyta, kad kovo 18 dieną, apie 18 val. jis girtas sklaidėsi prie Taikos pr. 141 esančio pastato, kuriame veikia picerija. Jis buvo girtas, triukšmavo, nesiorientavo aplinkoje. Iškviesti pareigūnai atlikėją nuvežė į komisariatą, jam buvo nustatytas 2,01 promilės girtumas.

Iš laikino sulaikymo kameros E. Ostapenka buvo paleistas apie 23 val., kai, budinčio pareigūno akimis, išsiblaivė tiek, jog galėtų pasiekti namus.

„Namo ėjau pėsčiomis, nes kišenėje turėjau tik 30 centų, o jų neužteko nei taksi, nei mikriukui. Visai netoli namų prie manęs privažiavo pareigūnai, liepė lipti į automobilį. Bijojau, kad man nesurašytų protokolo už nepaklusimą pareigūnams, todėl į jų automobilį įlipau. Tada ir nuvežė į komisariatą, kur vėl uždarė į kamerą, nes esą buvau neblaivus. Aš tikrai niekur girtas nemiegojau, nėra tai įrodančių vaizdo įrašų. Pareigūnai man kerštauja už tai, kad viešai juos kritikuoju“, – teismui atsiųstame laiške dėstė E. Ostapenka.

To, kad kovo 18-osios vakarą jis neblaivus šlaistėsi viešoje vietoje, atlikėjas neneigė. Klaipėdos miesto apylinkės teismas už tokį nusižengimą jam balandžio 4 dieną skyrė 70 eurų dydžio baudą. E. Ostapenka savo katę pripažino ir nutarimo neapskundė.

Tačiau jis neprisipažino, kad buvo girtas kovo 19-ąją, šiek tiek po vidurnakčio. Ir juo labiau, kad girtas miegojo ant grindinio.

E. Ostapenkos gynėjas bandė apeliuoti į tai, kad atlikėjas negali būti baudžiamas du kartus už tą patį pažeidimą. Esą kovo 18-osios vakarą jis buvo neblaivus viešoje vietoje ir už tai buvo nubaustas. Jis nespėjo visiškai išsiblaivyti, kai kovo 19-ąją, po vidurnakčio, vėl įkliuvo pareigūnams. „Jis iš komisariato buvo paleistas neblaivus, ėjo namo, o tada jį vėl sulaikė pareigūnai“, – teigė gynėjas.

Tačiau teismas konstatavo, jog pažeidimai yra padaryti skirtingu laiku ir skirtingose vietose, todėl jie yra du, o ne vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)