Pirmadienį populiarus JAV radijo laidų vedėjas Howardas Sternas klausytojams leido paklausyti įrašą, iš kurio tapo aišku, kad ispanų popmuzikos veterano Julio Iglesias sūnus visiškai neturi klausos ir tiesiog staugia pagal savo naująjį hitą "Rhythm Divine".

25 metų vokalistas priėmė iššūkį ir sutiko dainuoti "gyvai" H.Sterno laidoje. Įrašas buvo padarytas per jo koncertą Europoje, kur jis per televiziją pasirodė pagal fonogramą.

E.Iglesias atstovas "Interscope Records" įrašų kompanijoje teigė, jog atlikėjai Europos televizijų laidose dažnai pasirodo pagal fonogramą ir tikrojo jų balso pasirodymo metu negirdėti.

Atstovas teigė, jog įrašas, kuriuo pasinaudojo H.Sternas, iš tiesų buvo darytas per E.Iglesias pasirodymą, nors vėliau sakė, kad negali visiškai patvirtinti įrašo autentiškumo.

Pasak atstovo, jeigu tai ir buvo E.Iglesias, dainininkas tikriausiai "pro šalį" dainavo norėdamas palinksminti garso operatorius.

"Jam buvo nuobodu, jam nepatinka krutinti lūpas pagal įrašą, todėl jis taip ir darė", - sakė atstovas. Be to, dainininkas dėl blogos akustikos galėjo ir negirdėti savęs.

Bet kokiu atveju E.Iglesias nėra panašus į staiga išpopuliarėjusį duetą "Milli Vanilli".

Kaip paaiškėjo 1990 metais, vaikinai iš šio dueto visada dainuodavo pagal fonogramą, kurią net įrašė ne patys.

Pats merginų numylėtinis savo pareiškime sakė, jog jam patinka dainuoti "gyvai", kai tik tai įmanoma, tačiau dažnai pasitaiko, kad dėl technologijų atsilikimo neįmanoma surengti "gyvo" pasirodymo ir reikia daryti kompromisus.

"Manau, kad mano koncertai ir "gyvi" pasirodymai televizijoje su grupe viską parodo", - sakė užgautas dainininkas, pernai gavęs "Grammy" kaip geriausias vadinamosios lotynų muzikos atlikėjas.