Į ją savomis akimis pamatyti ledinio meno kūrinio sugūžėjo daugybė vieno ryškiausių jaunosios kartos atlikėjų gerbėjų.

Skulptūrą, kurioje įšaldytas jo delno antspaudas, D. Montvydas atidengė kartu su jos autoriumi – Mindaugu Tendziagolskiu.

„Ruošdamasis neįprastam susitikimui su gerbėjais patyriau daug pirmų kartų. Anksčiau nėra tekę dalyvauti panašiame kūrybos procese“, - įspūdžiais dalinosi D. Montvydas.

Garsiausio Lietuvos ledo skulptoriaus dirbtuvėse apsilankiusiam dainininkui teko net kelis kartus gana ilgą laiką savo delną palaikyti stingstančioje gipso masėje.

„Pirmą kartą delną įspaudžiau per giliai, todėl teko viską pakartoti!”, - juokdamasis pasakojo įvykio kaltininkas.

Tam, kad būtų išgautas trokštamas rezultatas, D. Montvydui savo ranką ramiai teko palaikyti maždaug valandą laiko.

„Tuomet prisiminiau vaikystę ir daugybę krėstų išdaigų! Ne apie visas jas iki šiol atvirai galiu pasakoti, bet malonus jausmas, aplankantis rankas sukišus į purvą ar kokią pelkę, išlikęs iki šiol!“, - sakė D. Montvydas.

Delno antspaudas lede dainininkui išprovokavo ir daugybę kitų minčių. Pavyzdžiui, tai, kad iki šiol Lietuvoje, kur estrada labai mėgstama, o pop muzika daro įtaką daugybei žmonių, nėra vietos, kur būtų įamžintas ryškiausių atlikėjų atminimas. Tai, D. Montvydo įsitikinimu, turėtų būti viena erdvė, kur žmonės galėtų prisiminti visus, savo gyvenimu nusipelniusius muzikai.

Ledo skulptūros, pusdieniui tapusios parduotuvės akcentu, autorius M. Tendziagolskis pasakojo, jog iš gipsinio dainininko delno antspaudo buvo nulietas silikoninis, o vėliau – ledinis. Jis tapo daugiau nei metro aukščio skulptūros dalimi.

„Bandymus, kurių metu įsitikinau, kad lede gana detaliai galima atkurti delno niuansus, buvau atlikęs prieš keletą metų, todėl aiškiai žinojau, jog tokį sumanymą įgyvendinti įmanoma“, - sakė M. Tendziagolskis, pridūręs, jog neįprastas, iš šaltos, bet daugeliui teigiamas emocijas keliančios medžiagos gimęs meno kūrinys jį mačiusiuosius tarsi priartino prie vienos įsimintiniausių ir laukiamiausių metų švenčių – Šv. Kalėdų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)