Tačiau šiemet Dalia ir Dexteris buvo priversti likti namuose Londone. Žinomas britų kino aktorius ir režisierius prieš pat šventes sulaukė puikių naujienų: jo režisuojamam filmui „Eddie The Eagle“ („Edis Erelis“) buvo „uždegta žalia šviesa“, mat Holivudo žvaigždė Hugh Jackmanas (vaidinęs tokiuose filmuose, kaip „X-Menai“, „Les Miserables“), pasirašė kontraktą atlikti jame vieną iš pagrindinių vaidmenų.

Filmą prodiusuoja senas Dexterio kolega ir draugas Matthew Vaughnas, prodiusavęs britų kinematografine legenda tapusį Guy Ritchie filmą „Lok, stok arba šauk“. Tiesa, tuomet Dexteris buvo vienas iš aktorių, tačiau laikas praleistas kartu įsiminė abiems, ir po to Matthew ne kartą kvietė draugą vaidinti daugelyje savo režisuojamų ir prodiusuojamų filmų.

Prieš porą metų jam labai patiko Dexterio režisūrinis debiutas „Wild Bill“. Jau kurį laiką jie ieškojo projekto, kuris leistų išbandyti jų partnerystę naujame lygmenyje. „Eddie the Eagle“ filmavimas prasidės po poros mėnesių. Vis dėlto net užgriuvę pasiruošimo darbai nesujaukė Dexterio ir Dalios Kalėdinių planų.

„Kučių vakarą praleidome vieni, gaila, kad ne savo namuose, nes statybos dar nesibaigė. Ramiai pavalgėme, prisiminėme mano mamą, kuriai tą vakarą būtų sukakę 80 metų, Kalėdines šventes ir vakarienes mano tėvų namuose… Vidurnaktį nuėjome į Bromtono Oratoriją mišioms, taip pat pasiklausyti Kalėdų giesmių, – ta bažnyčia turi nuostabų berniukų chorą ir puikų orkestrą, – apie savo šventes pasakojo Dalia. – Su Dexteriu prisiminėme, kad kol buvo gyvi mano tėvai, šventės turėjo kitą prasmę: pasibūti su šeima, pasikalbėti, valandų valandas žiūrėti senas nuotraukas ir dalintis prisiminimais. Susėsdavom visi, mama pridarydavo kalnus įvairiausių patiekalų. Dabar Lietuvoje artimos šeimos jau nebeturiu…“

Tačiau Kalėdų dieną liūdėti netenka. Dalia naują šeimą atrado Anglijoje. Tai - jos ir Dexterio draugas, visų mylimas virtuvės šefas Jamie Oliveris ir jo žmona Jools. Jau tapo tradicija, jų visų susibūrimas Kalėdų dienai, jei nei vieni, nei kiti neišvyksta į kitus kraštus. “Dexteris juokauja, kad mums labai pasisekė: gauname geriausius visoje Anglijoje tradicinius kalėdinius pietus su visais įmanomais patiekalais! Ir su vaikais pabūnam, žaidžiam stalo žaidimus, einame ilgų pasivaikščiojimų gamtoje,“– pasakoja režisierė.

Paklausta, kokiais gi patiekalais žymiausias britų šefas vaišina savo šeimą, Dalia tik atsakė: „Visko buvo tiek daug, kad mano sveikatingumo režimą teko užmiršti! Atgailausiu matyt ilgai. Deserto porcija iki šiol akyse vaidenasi! Na, bet režimas jau smarkiai nukentėjo kai repetavau „Trubadūrą“, matyt į teisingą kelią reiks grįžti tik Naujaisiais metais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)