Vieną vilką partrenkė automobilis, o dar du šiuo metu klaidžioja laisvėje. DELFI susisiekus su Antano žmona Diana Bosas, ši tikino, kad elnynas – ne jos reikalai. „Man priklauso viešbutis, apie elnyną nieko nežinau“, – kalbėjo D. Bosas.

Verslininkė šia tema nedaugžodžiavo, tačiau atsisveikindama dar spėjo ir pajuokauti: „Jei tikrai pabėgo, tai sunkus metas raudonkepuraitei atėjo“.

Netoli Klaipėdos esantis elnynas A. Bosui priklauso jau daugiau nei du dešimtmečius. Prieš kelerius metus toje pačioje teritorijoje buvo pastatytas viešbutis, įkurtas ir prabangus restoranas.

Kelis šimtus hektarų užimančioje teritorijoje galima sutikti ne tik nesuskaičiuojamą kiekį elnių, bet ir daugybę danielių, šernų, fazanų bei kitų žvėrių. A. Bosas teigia, kad žvėrininkyste jis neužsiiminėja, o tiesiog veisia ir augina elnius.

GRYNAS.lt aiškinosi, ar šie, „naminiai“ vilkai, nekelia pavojaus vietiniams gyventojams. Anot Klaipėdos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo, situacija yra nuolat stebima, tačiau pavojaus nėra: „Nemanau, kad yra reikalas nerimauti ir nebus taip, kad jie pultų žmones, gyvūnus“.

Pasak aplinkosaugininko, vilkus pagauti bus sudėtinga: „Sakyčiau, kad pakankamai sudėtingas atvejis, kad juos pagautume ir sugrąžintume. Jeigu būtų pabėgęs hibridas, svetimšalis ar invazinis gyvūnas, pagal taisykles, jis turi per mėnesį būti sugautas. Bet vilkas yra medžiojamasis gyvūnas, būtų gerai juos pagauti, bet nežinau, kaip tai padaryti. Gal jie bus grįžę prie aptvaro ir bus galimybė kažkaip pagauti“, – kalbėjo V. Marozas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)