Tomas Bagdonavičius išplatino viešą kreipimąsi:

„Labas, mano visi gerbėjai ir klausytojai. Aš dainuoju ir kuriu tik dėl Jūsų. Norėčiau pasidalinti labai negražiu dalyku apie grupę „XL Plius“, kurioje dainuoja Daina Bilevičiūtė, Monika Katunskytė ir Aušrinė Gerikienė, jos pasisavino mano dainą „Deimantinė širdis“, kurią padariau pagal Stas Mihailov „Zolotoe Serdce“.

Tai dainai man asmeniškai žodžius pagal mano užsakymą parašė Nejolė Laukavičienė, kuriai aš sumokėjau. Fonograma buvo padaryta studijoje, kuriai aš sumokėjau.

Grupė „XL Plius“ dabar tą dainą pristato kaip savo darbą, dėl kurio net neatsiklausė, ar gali naudoti man parašytus žodžius, man asmeniškai padarytą fonogramą.

Yra labai daug gražių dainų, kurias perdainuoja daug atlikėjų, bet, ką jūs manote apie tai, kai visą darbą padaro kažkas ir kažkas kitas prisiima visą garbę? Leidžiu spręsti jums, mieli mano gerbėjai ir klausytojai! Ačiū už jūsų supratimą!“

„XL Plius“ „Deimantinė širdis“

Svetainėje „YouTube“ merginų daina pasirodė sausio 17-ąją

Tomas Bagdonavičius „Deimantinė širdis“

Svetainėje „YouTube“ T. Bagdonavičiaus daina pasirodė per 2016-ųjų Kalėdas (prieš tris savaites)

Tuo tarpu DELFI kalbina „XL Plius“ narė Daina Bilevičiūtė pasakojo visai kitokią istoriją.

„Dieve, kokia „vagė“. Visą naktį šiąnakt ir M. Katunskytei, ir A. Gerikienei ir V. Katunskytei grasina, po to myli, verkia, daužo, ko tik mes šiandien neturim. Jis čia taip myli, visi kalti, mes čia jį „nužudėme“ ir taip toliau. Tai yra santykių drama. Viskas yra apmokėta, jokių čia nėra dalykų, kad kažkas kažką iš kažko pavogtų“, – juokdamasi pasakojo D. Bilevičiūtė.

Atlikėja pasakojo, kad T. Bogdanavičius tiesiog kerštauja: „Monika Katunskytė buvo jo išvaryta iš Anglijos plika, basa, nuoga. Iš pykčio jis ištrynė jos kompiuterinę laikmeną su fonogramomis. Gruodžio 26 dieną jie turėjo kalėdinį koncertą ir tuo metu jis išvijo Moniką iš scenos, nes neva jis tik vienas gali dainuoti.“

Tiesa, situacija atsisuko prieš patį T. Bogdanavičių: „Jei Tomas vienas dirbdavo, tai gaudavo, tarkime, porą šimtų, tai kai atsiranda Monika Katunskytė – ta suma puse tūkstančio padidėja. Jis liko vienas ir yra sudėtingoje situacijoje.“

T. Bagdonavičius teigė, kad už studiją ir dainą sumokėjo jis, tačiau D. Bilevičiūtės teigimu yra kiek kitaip: „Jis sako, kad sumokėjo jis, bet sumokėjo, tai iš M. Katunskytės pinigų. Jie turėjo bendrus sąskaitų ir socialinių tinklų prisijungimus, tai jis dabar naudojasi viskuo, ją terorizuoja, rašo žinutes, skaito jai skirtas žinutes. Tarp jų labai sudėtinga situacija. Kalbant apie dainas, viskas yra apmokėta, dar žiūrėsime, ar ne jis yra kam nors skoloje.“

Moteris pasakojo, kad T. Bagdonavičius elgiasi neprognozuojamai. „Kol mes buvome Palangoje, tai po kiekviena nuotrauka jis gyrė mus. Po to, kai jis išgirdo tą dainą – prasidėjo draskymasis, tuomet verkimas, tada padėka už reklamą.

Mums buvo labai keista, kad tai yra jo autorinės dainos. Ačiū Dievui, kad jis jau pradėjo rašyti, kad tai S. Michailovo daina, nes visi pradėjo urgzti. Visų antra, buvo sumokėta už tekstą ir viskas tvarkoje.

Pavyzdžiui, paėmus „Laukinę orchidėją“, kurią visur dainuoja, tai ką visus restoranus ir atlikėjus paduosi į teismą? Čia juk ne jo dainos. Kaip gali pas mus atsidurti fonogramos ir tekstai be apmokėjimo? Kaip mes galime pavogti jas?“, – klausė D. Bilevičiūtė.

Pasidomėjus, kaip taip staigiai apsivertė M. Katunskytės ir T. Bagdonavičiaus santykiai, D. Bilevičiūtė išdavė ir nemalonių detalių: „Jis pats rašo mums žinutes, kad ją myli ir nuo meilės iki neapykantos vienas žingsnis. Čia jų reikalai dėl ko jie susipyko.

Jis labai negražiai apie ją kalba. Manau, čia asmenybės reikalai, man labai sunku jį komentuoti. Jei Monika pabėgo nuo jo žeminimo, tai, manau, laiku ir vietoje. Jo gyvenimo istorija – ypatinga. Pasirodo, turi šešis vaikus, alimentų nelabai moka, daug ten problemų.“