Tai netikros bylos faktai, o tik ištrauka iš teismo posėdžio inscenizacijos, kur kaltinamojo vaidmenį Kauno apygardos teisme atliko visiems puikiai pažįstamas aktorius M. Papinigis, įkūnyjęs Vovkos personažą.

Kauno apygardos teismo pirmo aukšto foje vykusiame teismo posėdžio inscenizavime Vovka pasakojo, kad su draugais lemtingą vakarą žaidė protinius žaidimus ir jiems pritruko gaiviųjų gėrimų. Nuvykęs į Kaune esantį prekybos centrą, jis neva išgirdęs ryklio šauksmą, kuris prašėsi išgelbėtas. Baigiamojoje kalboje kaltinamasis teigė besitikintis, kad paleistas į laisvę ryklys parplauks atgal.

Konfliktą su apsauginiu M. Papinigio personažas įvardino kaip susitarimą. Pasak Vladimiro Akulovo apsauginiui irgi parūpo ryklio likimas, tačiau prekybos centro apsaugos darbuotojas nenorėjo prisiimti kaltę, todėl jie susitarė suvaidinti neva apsauginis bandė trukdyti ir visas konfliktas prekybos centre tebuvo vaidinimas.

Teismo posėdžio metu M. Papinigis negailėjo komplimentų tiek teisėjai, tiek kitiems proceso dalyviams. Inscenizuoto proceso dalyviais tapo teisės studentai, kurie vaidino prokurorą, kaltinamojo advokatą, nukentėjusius bei liudininkus.

Kaltinamajam prokurore teismo prašė skirti 3 metus laisvės atėmimą ir priteisti nukentėjusiems po 100 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės vertės žalą.

Teisėja nusprendė Vovką pripažintas kaltu ir įpareigojo kaltinamajam surasti ryklio palaikus bei savo lėšomis jį palaidoti.

Pasibaigus vaidinimui, surimtėjęs Mindaugas Papinigis DELFI teigia, kad realiame gyvenime pats dar nėra dalyvavęs jokiame teismo procese.

„Šitame posėdyje dalyvauti buvo labai gera ir linksma, nes tai tebuvo vaidinimas. Tikiuosi, pačiam nereikės niekada dalyvauti teisme, bet jei teks, jau žinosiu, kaip viskas vyksta. Manau, kad visi teismo sprendimai yra pagrįsti tam tikra tvarka, teisės aktais ar įstatymų normomis. Galvoju, jei toks personažas, kuri aš vaidinau, būtų realiame teisme, jis greitai būtų nuramintas“ – teigė M. Papinigis

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)