Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Gintaras Pašvenskas ketvirtadienį jau antrą kartą bandė atversti civilinę bylą dėl atlikėjo namo statybų. Bet ir vėl nesėkmingai, nes atsakovu patrauktas dainininkas kol kas yra nepasiekiamas.

Teismui ieškinį pateikusi Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) atsakovais patraukė ne tik E. Dragūną, bet ir Vilniaus miesto savivaldybės administraciją bei Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkciją. Bylos esmė – dėl statybos leidimo panaikinimo ir statybos padarinių pašalinimo.

Kaip DELFI skelbė anksčiau, E. Dragūnui priklausantis sklypas ir jame statomas namas yra Pavilnių parko Lydlaukių rekreacinėje funkcinėje zonoje.

Aplinkos ministerijos sudaryta komisija dar praėjusių metų gegužę nustatė, kad namo tūris buvo padidintas 15,9 karto, statybos leidimas buvo išduotas 2015 m. spalį. Saugomų teritorijų įstatyme yra nustatyta nuostata, jog draudžiama statyti statinius arčiau nei 50 metrų nuo šlaito viršutinės ir apatinės briaunos. Šiuo atveju, atstumas iki šlaito – vos 11,44 m.

Tačiau, kaip paaiškėjo, statybas palaimino Vilniaus miesto savivaldybė, davusi dainininkui visus reikalingus leidimus, kuriuos VTPSI siekia panaikinti.

Šiuos leidimus gali panaikinti tik teismas, tačiau bylą nagrinėjantis teisėjas G. Pašvenskas susidūrė su netikėta kliūtimi – atlikėjas vengia atsiimti procesinius dokumentus ir pranešimus apie teismo posėdžius. Paaiškėjo, kad „Selui“ dokumentus net keturis kartus bandė įteikti antstolis. „Jis važiavo į jo gyvenamąją vietą, ne kartą susisiekė telefonu, E. Dragūnas žadėjo atsiimti gegužės 1 d., tačiau iš gegužės 5 d. pažymos matome, kad taip ir neatsiėmė“, – sakė VTPSI atstovė.

Tuo metu teisėjas G. Pašvenskas kol kas nenori teigti, kad E. Dragūnas vilkina bylos nagrinėjimą, tačiau pripažįsta, jog „požymių yra“.

„Jis galbūt pasirinko tokią poziciją, kodėl – tik jam geriau žinoti“, – pažymėjo teisėjas.

Kadangi E. Dragūnui nepavyko įteikti dokumentų ir pranešimo apie posėdžio datą, teismas nusprendė apie bylos nagrinėjimą paskelbti teismų puslapyje viešojo paskelbimo būdu. Tokiu atveju bylą galima nagrinėti atsakovui ir nedalyvaujant, pagal įstatymą būtų laikoma, kad bylos šalis žino apie procesą. Teismas taip pat be atsakovo pozicijos galėtų priimti ir sprendimą.

Apie teismo posėdį viešojo paskelbimo būdu E. Dragūnui jau buvo pranešta du kartus, tačiau šįkart nebuvo išlaikytas 14 dienų terminas, todėl teismas dar kartą bylos nagrinėjimą atidėjo ir nutarė, jog vėl teismų puslapyje bus paskelbta apie nagrinėjamą bylą. Kitas posėdis – birželio 6 d.

„Teismas mano, kad būtina laikytis proceso reikalavimų, nors E. Dragūnui ir sunku įteikti dokumentus – nuo pat pradžių jam siunčiami dokumentai yra neįteikti“, – pažymėjo teisėjas.

E. Dragūnas žino apie jam iškeltą bylą, tai jis anksčiau yra prisipažinęs DELFI.

„Aš girdėjau tas problemas, kurios yra aplinkui, – sakė jis. – Aš turiu nuomonę apie tai. Jūs pagalvokite, kaip sunku yra jaunoms šeimoms gyventi Lietuvoje, aš nešneku apie tai, kad reikia paimti kažkokių paskolų, jas išsimokėti už sklypą ar butą, ir tai vyksta 40 metų. Nežinau, kam ten taip aktualu ir kas ten kariauja dėl to Pavilnių regioninio parko. Norėčiau tiems ponams perduoti, kad jeigu čia ir bus kokių nors problemų, mes labai stipriai kovosime su tuo reikalu. Jeigu ponams iš tikrųjų yra aktualus tas parkas, tegul jie ten užsuka ir pasižiūri, kokia jo būklė. Kokie ten išpuvę medžiai, kiek ten primėtyta padangų. Jeigu jiems iš tikrųjų gaila parko, jie neturėtų gainioti žmonių, kurie dirba, užsidirba ir nori gražiai gyventi.

Aš už savo namus tikrai, patikėkite, kovosiu. Kiek aš matęs parkų pasaulyje ir kaip jie yra prižiūrimi ir tvarkomi. Čia bandoma atsigrodinėti ant žmonių, man leidimas, kaip ir daugeliui kitų, buvo išduotas, ir aš nenešiau jokių kyšių. Tai yra jų klaidos, tegul jie savo klaidas ir sprendžia, bet ne mūsų sąskaita.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)