Trečiadienio rytą Anykščių rajono apylinkės teismo slenkstį dar kartą mynė Vaidotas Grincevičius, žinomas Whydoto slapyvardžiu, Mantas Grincevičius ir jų pusbrolis Giedrius Sasnauskas. Jiems pateikti kaltinimai dėl nesantaikos kurstymo. Šio posėdžio metu vėl nepavyko priimti galutinio sprendimo.

Anykščių teismo teisėja Zita Gavėnienė DELFI pasakojo, kad trečiadienį vykusio posėdžio metu nepavyko atlikti visų numatytų veiksmų, tad jis nukeltas į kitą dieną. „Teko posėdį nukelti į penktadienį, kad kaltinamųjų advokatas galėtų pasiruošti baigiamajai kalbai, – teigė Z. Gavėnienė patikindama, kad prašymą nukelti baigiamosios kalbos sakymą pateikė kaltinamųjų advokato padėjėjas. – Prokurorė jau tarė baigiamąją kalbą, o penktadienį teismas klausys kaltinamųjų atstovo ir jų pačių paskutinio žodžio.“

Teisėja patikino, kad jokių nesklandumų posėdžio metu nekilo: kaltinamieji savo parodymų nekeitė. Beje, buvo pateikta papildomų dokumentų.

Penktadienį, išklausius ginamąją kaltinamųjų advokato kalbą ir kaltinamiesiems tarus paskutiniuosius žodžius, teismas spręs jaunųjų kūrėjų, kaltinamų neapykantos kurstymu, likimus.

Kaltinamųjų netenkino gynyba, prokurorė griebėsi egzorcisto

Prokurorė Jelena Sabaliauskienė

Didelio rezonanso sulaukusios bylos nagrinėjimas vis stebina vienos ar kitos pusės norais. Daugiau nei prieš du mėnesius vykusio posėdžo metu kaltinimą palaikanti prokurorė Jelena Sabaliauskienė prie bylos medžiagos paprašė prijungti V. Grincevičiaus interviu žiniasklaidos priemonėms, jo žinutę „Facebook“ ir kunigo egzorcisto Arnoldo Valkausko „Facebook“ paskelbtą „Šėtone, prašau“ vertinimą.

Birželio pabaigoje staigmeną pateikė patys kaltinamieji. Prieš pat planuotą posėdį vaikinai pranešė, kad pakeitė gynybą. V. Grincevičius su broliu ir pusbroliu priėmė sprendimą – atsisakyti iki šiol juos gynusio kauniečio advokato Rolando Jakonio paslaugų. Apie tai bylą nagrinėjančiai teisėjai Zitai Gavėnienei antradienį pranešė pats advokatas.

„Prieš pat posėdį teismas buvo informuotas, kad kaltinamieji su advokatu nutraukė sutartį ir nuo šiol jis nėra jų gynėjas“, – pranešė teisėja. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti dainos „Šėtone, prašau“ kūrėjai neslepia, kad jų netenkino gynėjo darbas, todėl nutarė atsisakyti jo paslaugų.

Teisėja Zita Gavėnienė

„Advokatas nevykdė savo pareigų, todėl atsisakėme jo paslaugų dėl netinkamo darbo“, – teismui nurodė M. Grincevičius. Visų kaltinamųjų vardu jis teismo prašė atidėti posėdį – kol susiras kitą gynėją. Dėl to jie teismo paprašė padaryti visų byloje esančių dokumentų kopijas.

Pinigai ir sunkinančios aplinkybės

Prieš du mėnesius prokurorė aiškinosi, kiek vaikinai uždirbo iš „You Tube“ . „Iki 10 dolerių“, – atsakė G. Sasnauskas. „Giedrius nežino, kiek uždirbau. Gavau 223 dolerius už „Šėtone, prašau“, – savo versiją pateikė V. Grincevičius.

Kodėl mes vis kalbame apie pinigus?“ – teisme stebėjosi V. Grincevičius. „Man ne gėda, kad sukūriau, gėda, kad esu čia. Laužikui turbūt neužtenka proto, kad reikia žiūrėti ir vaizdo įrašą, ne tik garsą. Net Giedrius pamatė“, – apie ekspertą ir jo išvadas teisme nuomonę išsakė V.Grincevičius.

Vaidotas Grincevičius, Giedrius Sasnauskas ir Mantas Grincevičius

Prokurorė teismo paprašė pakeisti kaltinimo formuluotę ir visą trejetą apkaltinti pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 1,2 ir trečią dalis už nesantaikos kurstymą. Pasak prokurorės J.Sabaliauskienės, byloje lengvinančiu aplinkybių nėra, o sunkinanti aplinkybė, jog troškūniečiai „nusikalstamas veikas padarė bendrininkų grupėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)