Bilietus pardavinėjo tokie aktoriai, kaip Martynas Nedzinskas, Birutė Mar, Dalia Michelevičiūtė, Marius Repšys bei Arūnas Vozbutas.

Naujasis Lietuvos nacionalinio dramos teatro 77-asis sezonas prasidės rugsėjo 2 dieną, o premjerų pavadinimai neatskleidžiami, tačiau bilietus į jas žiūrovai gali įsigyti jau šiandien. Pasak organizatorių, tai gera galimybė netikėtai atrasti naujus pastatymus. Iki rudens apie LNDT 77-ojo sezono premjeras nebus išduodama nieko daugiau nei spektakliui priskirtas numeris, premjeros data ir salė.

LNDT „Premjerų maratone“ dalyvauja penkios pirmojo pusmečio premjeros: Premjera Nr. 1, kurios pirmasis rodymas numatomas rugsėjo 2 dieną, Premjera Nr. 2, kuri žiūrovams bus pristatyta rugsėjo 17 dieną, Premjera Nr. 3 (spektaklis vaikams) – spalio 16 dieną, Premjera Nr. 4 – spalio 22 dieną ir Premjera Nr. 5 – spalio 29 dieną.

„77-ajame sezone žiūrovams pristatysime virš dešimt premjerų. Žiūrovai išvys ir meistrų darbus, ir debiutus, į teatrą dirbti atvyks užsienio kūrėjai. Jie statys lietuvių ir užsienio klasiką, šiuolaikinę dramaturgiją. Turėdami tokį platų spektaklių spektrą, vasaros metu nusprendėme pasiūlyti žiūrovams žaidimą – pasikliauti savo nuojauta ir pabandyti išsirinkti premjerą, žinant tik jos numerį. Pirkdami tokį bilietą, žiūrovai nežinos nieko, išskyrus spektaklio datą ir salę. Intriga bus dvejopa – tik artėjant rudeniui žiūrovai sužinos, į kokį spektaklį pataikė nusipirkti bilietą. Be to, turime ir kitą tikslą – galbūt kai kurie žiūrovai išvys spektaklius, į kuriuos net nebūtų pagalvoję nueiti? Visi galime papasakoti istorijų, kaip negavę bilietų į norimą spektaklį ar filmą festivalyje, nueiname žiūrėti kūrinių, kurių net neplanavome aplankyti, ir šitaip atrandame tikrų šedevrų ar bent jau netikėtai įdomių vardų. Štai tokį žaidimą, kurį pavadinome „Premjerų maratonu“, ir siūlome. Žinoma, įslaptintų premjerų kainos labai patrauklios – nuo 4 iki 6 eurų“, – sako LNDT generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Skaržinskaitė.

Aktoriai Marius Repšys ir Birutė Mar DELFI sakė, jog pardavinėti bilietus smagu.

„Galėčiau būti pardavėjas. Jei mane išmes iš teatro, tai eisiu į kasą“, – juokavo aktorius. Pasidomėjus, kuriose premjerose išvysime M. Repšį, jis nesiliovė juokavęs: „Aš kol kas vaidinsiu viename spektaklyje, kuriame būsiu gyvūnas. Bet čia negalėjau sakyti tikriausiai. Numerio, kuriame vaidinsiu – irgi nežinau. Antras.“

Paklausus, ką aktorius rekomenduotų teatro lankytojams, M. Repšys siūlė nepamiršti tų spektaklių, kurie bus rodomi paskutinį kartą. „Aš rekomenduočiau eiti į paskutinius spektaklius, kurių jau nebepamatysite. O iš premjerinių, tai visus. O jei reikia išsirinkti vieną, tai nežinau, bijau pameluoti. Siūlau į visus, kaip tikras pardavėjas“, – šypsojosi aktorius.

Birutė Mar atskleidė, jog premjerose jai vaidinti neteks, o pardavinėti bilietus – linksmas žaidimas.

Paprašyta parekomenduoti ką nors žiūrovams, aktorė tikslių premjerų numerių neįvardijo: „Niekada nežinai, kas bus, kas gausis. Man atrodo, kad čia toks žaidimas. Bilietai nebrangūs, tai žmonės gali ir pažaisti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)