Kol Lietuva išlieka susiskaldžiusi į dvi dalis, paklausus, kurią jų palaiko – verkiančių dėl nugvelbto aukso ar besidžiaugiančių sidabru, ketvirtą mėnesį nėščia M. Kalnietė nė nemirktelėjusi atsakė, jog džiaugiasi antrąja vieta.

„Gėda liūdėti dėl sidabro. Mūsų mažytei Lietuvai tai – didelis pasiekimas“, – sakė krepšinio aistruolė.

Kalbėdama apie plačiai visuomenėje apkalbėtą nuotrauką, kurioje po finalinės kovos įamžintas apsiašarojęs M. Kalnietis, krepšininko žmona buvo atvira. Tai – nusivylimo ašaros. Nusivylimo dėl to, kad aukso taurė buvo kone ranka pasiekiama.

„Kai suvoki, jog buvai taip arti pergalės, tikriausiai tampa beprotiškai sunku“, – svarstė garsi moteris.

M. Kalniečio žmona Mingailė – prisiekusi sirgalė ir didžiausia savo vyro gerbėja, tad nenuostabu, jog stebėdama čempionatą patyrė didžiulį stresą. O juk besilaukiančiai moteriai tai tikrai ne į naudą.

„Iš tikrųjų jutau nežmonišką stresą. Su metais tampa vis sunkiau žiūrėti rungtynes. Maniau, kad dėl lėliuko jų geriau nežiūrėti. Bet neišėjo. Ypatingą stresą jutau stebėdama kovas prieš gruzinus ir serbus – tai buvo dvejos sunkiausios rungtynės mano gyvenime. Visi sakė, „nesinervink“, kaip bus – taip. Bet vis vien ateina momentas, kai žiūrėdama rungtynes, negali neišgyventi, nesinervinti. Šiemet emocijos, regis, patrigubėjo“, – kalbėjo ji.

M. Kalniečio žmona prisipažino, kad dar niekuomet nėra buvę taip sunku stebėti čempionatą. Nieko panašaus lig šiol ji nebuvo patyrusi. O juk Kalniečiams šis „Eurobasket“ čempionatas toli gražu nėra pirmas.
Rungtynes su serbais ir prancūzais M. Kalnietė stebėjo Lilyje. Moteris sakė, kad palaikyti krepšininkus iš aikštelės tribūnų yra emociškai lengviau.

Tiesa, į užsienio šalį Mingailė nuvyko viena – be ketverių dukrelės Grėtės ir netrukus antrąjį gimtadienį švęsiančio sūnaus Tauro.

„Kai išvykstu stebėti rungtynes, vaikai lieka su močiutėmis ir rungtynes stebi per televizoriaus ekraną. Čempionatai – netinkama vieta vaikams. Rungtynės vyksta vėlai, emocijos verda, o ir aš pati į save tampu nepanaši“, – kalbėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)