Tai kur valgyti? Tikrai vietų yra daug, bet aš tik trumpai apie ten kur buvau.

Paprastai niekada nenuvilianti vieta pavalgymui yra „Vandenis“. Ir sriuba, ir salotos, kokios geros buvo, su lęšiais ir burokėliais bei morkomis. Gražiai atrodo tos morkos, iškeptos su burokais, bet aš gal jas mieliau kepčiau visas cielas orkaitėje, bet čia jokiu būdu ne tų salotų trūkumas, o privalumas.

Tai mama salotas, o dukra? CEPELINĄ. Ir tas cepelinas rimto dydžio ir tikrai skanus, toks tikras. Truputį pilkas, o tai yra vis tiek gero cepelino požymis, ir vienas tas cepelinas su tona grietinės ir spirgučių kainavo padorius 3,5 euro. Cepelino nufotografuot nespėjom,toks geras buvo ir valgytoja tokia alkana.

Visa laimė, kad gatvėje galima ne tik ledų nusipirkti (kai kurių kainos pvz., 2 eurai), o va, „Rigas Eksellence” fabrikiniai ledai (sakau fabrikiniai, nes gaminti dideliame fabrike, o ne mažuose ledų aparatuose kaip Italijoje, kaip yra gaminami mano ledai) 1,2 euro už burbuliūkštį.

Bet yra ir kukurūzų, tai super nuostabus saldumynas – daržovė iš gamtos. Kaina 2,5 euro, net nesinori versti į litus, nes tai beveik 9 litai… Aš jau buvau benustembanti, bet Izabelė mane sutramdė: „mama, čia ne Vilnius, čia žmonės užsidirbti gali tik 2 mėnesius per metus, todėl tokios kainos“, – paaiškinta man buvo.

Tai nusiraminau ir nekritikuoju, nes noriu, kad pasisektų ir kad visi galėtų užsidirbti. Tik va taip būna, kad kai per daug nori užsidirbti, tai nieko nebeuždirbi, nes tokie jau tie dėsniai ir ekonomika. Tai va, klausimas, kaip nustatytą tą kainą? Ar geriau brangiai ir mažiau, ar pigiai ir daugiau? Klausimas be atsakymo. Aišku, kai kurie dalykai yra brangūs, nes jie tiesiog brangiai kainuoja. Jei kalbėtume apie restoranus, tai jų įrengimas, tada visi darbuotojai, o kur dar mokesčiai ir visos kitos išlaidos. Tai dabar apie naują restoraną Palangoje, kuris visai ne palangiškas, ir aš paskaičiau šen ir ten, paklausiau draugės rekomendacijos ir nuėjau.

Manau neretai Lietuvoje kažkodėl yra sunkumai su pavadinimais. Daug tokių, pavyzdžiui, kaip kokia Fidžindruva arba Gelara, Gintrita, ir t.t., kai pavadinimas sukurpiamas iš, tarkim, savininkų vardų… Arba kitas kraštutinumas – angliški pavadinimai, kurių tūlas lietuvis negali ištarti, tai pavyzdžiui The Owls…(niekada nebuvau bet girdėjau tokia vieta buvo atsidarius Gedimino pr ir dabar jau užsidarė) Na, ir dar galima būtų ilgai šia tema kalbėtis, bet dabar eikime prie Palangos restorano, kuriame maloniai pavakarieniavome, pavadinimo.

„4” jis vadinasi. Lakoniška, bet kodėl „4” – nesupratau, nes adresas nėra keturi, tai vis tiek turbūt yra kažkoks užmanymas ? Nes jų puslapis yra 4Palanga, o FB yra 4kopa, tai iki galo ir nesupratau kaip ten yra. Prie pavadinimų kabinėtis nereikia, bet pvz gal galima buvo pavadinti Vytauto Bistro (nes Vytauto gatvėje), tai tada man būtų aišku, dabar spėju, kad gal įkūrėjai yra keturi? o gal ten kažkur yra ta 4 kopa? Vieta yra toliau nuo epicentro (aka Basanavičiaus gatvės), bet prie kitos arterijos – Vytauto gatvės, kur kažkada buvo boulingas (antrame aukšte). Jame buvau prieš ketverius metus, o už kampo ten parduotuvė ir biblioteka priešais. Restoranas viduje tikrai gražus moderniškas ir jaukus. Aišku, ne savaitgalis buvo, tai mes buvom vienos su Izabele ir Hariu.

Izabelei iš karto buvo pasiūlyti blyneliai su klevų sirupu, morengais ir braškėmis, to dalyko meniu nėra, bet čia specialiai vaikams padaro.

Su mumis atėjo paplepėti šefo padėjėjas Valdas, aš su juo buvau mačiusis mano Kulinarijos studijoje, nes ten jis ateidavo su vienos mokyklos vyresnių klasių moksleiviais maisto kultūros pamokai. Valdas labai malonus, kaip ir padavėjai, labai išmaniai apie vyną ir maistą pasakojo. Haris nusprendė atsibusti ir užsiprašė ant rankų, tai pradėjo krykštauti taip sugraudindamas jautriąją padavėją…Va, kaip miela. Tikrai atmosfera labai draugiška. O maistas? Meniu lakoniškas, kaip ir būna moderniuose restoranuose, aišku, nei cepelinų, nei keptos duonos čia nebuvo ir nebus. Izabelė išsirinko triušį, o aš aštuonkojį, dar pasiėmėme daržovių ir bulvyčių.

Daugiau Beatos įspūdžių iš Palangos skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)