Antradienio vakarą 20 val. LNK gyvenimo būdo laidai „Neišgalvoti gyvenimai” Arvydas Vilčinskas pirmą kartą ryžtasi prabilti apie tai, koks nelengvas buvo sprendimas išvažiuoti. Ir kokia drąsa – sugrįžti.

„Galvojau, kad Amerikoje man bus negėda dirbti bet kokį darbą. O Lietuvoje negalėjau... Nes kiekvienas šuo čia mane atpažintų”, - apie savo išvykimą iš Lietuvos sakė Arvydas Vilčinskas.

„Tik metams. Galbūt dviem. Kol atsigausime, kol susitaupysime pinigų”, - su tokiomis mintimis kadaise į Ameriką išskrido Arvydas Vilčinskas.

Tą laiką, kai paliko Lietuvą, jis iki šiol prisimena su skausmu. Iš tėvynės su antrąja žmona dainininkas dingo lyg slapta. Pardavęs namus, metęs ką tik pradėtą žaislų loterijos verslą. Palikęs koncertų sales, kuriose tūkstančiai gerbėjų niūniavo hitais tapusias Vilčinsko dainas... Ir netgi Amerikoje jį pasivijo gandai apie neva juodą praeitį: Lietuvoje negrąžintas skolas, apgautus buvusius kaimynus ir kitas Vilčinskų šeimos nuodėmes.

„Mes gyvenom geriau nei vidutiniškai. Kai koncertavau vienas, buvo geriausi laikai. Po septynių koncertų Kauno sporto halėje galėjau nusipirkti pusmečio senumo automobilį”, - šlovės laikus prisiminė Arvydas Vilčinskas.

Prieš gerą mėnesį Arvydas Vilčinskas grįžo namo. Kokią Lietuvą jis išvydo? Kodėl po penkiolika metų trukusios emigracijos parvyko būtent dabar, kai visi dejuoja, keikia valdžią ir vis garsiau kalba apie tai, kad gyvenimas pas mus – tik blogėja? Išskirtinis Arvydo Vilčinsko interviu antradienio vakarą 20 val. laidoje „Neišgalvoti gyvenimai”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją