Birželio 24 dieną, po apsilankymo restorane „Pirčiupio karčema“, L. Mertininienė kartu su vyru Daliumi Mertinu patraukė link automobilių aikštelėje stovėjusio, jiems priklausančio „Nissan X-Trail“ visureigio. Iš restorano aikštelės važiuodama atbuline eiga, moteris kliudė kitą automobilį ir apgadino jo sparną bei duris.

Tuo metu restorane pietavusių ir incidentą savomis akimis mačiusių apgadinto automobilio savininkų teigimu, L. Mertinienė išlipo, apsidairė ir skubiai pasišalino iš įvykio vietos.

Nu nepastebėjau. Kvailai pasielgiau, dėl to labai gailiuosi. Jaučiuosi kalta“, – teismo salėje apgailestavo L. Mertinienė.

Tiesa, moteris čia pat pridūrė iš eismo įvykio vietos pasišalinusi, nes pagalvojo, kad apgadinto automobilio savininkams atlygins draudimas.

„Nuskambės kvailai, bet pagalvojau, kad tai mašinai atlygins draudimas. Važiavau su sergančiu vyru, pamaniau, kad (avarijos forminimas) ilgai užtruks. Kvailai pasielgiau, galvojau ilgai užtruksim, kol aiškinsimės“, – sakė L. Mertinienė.

Teisėjai Nijolei Žimkienei pasiteiravus, ar pažeidėja nepamiršo, kad eismo įvykio deklaraciją kartu su apgadinto automobilio savininkais galima užpildyti vietoje, L. Mertinienė tikino apie tai nepagalvojusi.

Žinoma moteris teisėjos prašė skirti kiek įmanoma švelnesnę bausmę. Baudą ji tikino susimokėsianti, o štai vairuotojo pažymėjimo jai labai reikia tam, kad galėtų nuvežti savo sergantį vyrą pas gydytojus.

Savo sprendimą teismas skelbs jau rytoj, rugpjūčio 10 d.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį kitiems asmenims priklausančių transporto priemonių, krovinių, kelių, kelio ir kitų įrenginių arba kitokio turto sugadinimą (apgadinimą), – L. Mertinienei gresia bauda nuo 28 iki 57 eurų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių.

Už pasitraukimą iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles – gresia nuo 868 iki 1158 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

A. Brazauskas ir pirmoji jo žmona Julija Brazauskienė dvynių Laimos ir Audronės susilaukė 1959-aisiais. L. Mertinienė – diplomuota menotyrininkė, o sesuo Audronė Usonienė – gydytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (347)