Šiuo metu kitoje baudžiamojoje byloje dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų bei jų platinimo suimtam J. Baronui teismas skyrė 50 parų arešto bausmę. Kadangi už grotų jis jau buvo praleidęs parą iš karto po sulaikymo, nuteistajam bausmės laikas sumažintas iki 49 parų.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad penktadienį J. Baronui paskelbtas nuosprendis – jau trečiasis. Prieš tai jis buvo teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o šių metų kovą teismas jį pripažino kaltu dėl policijos pareigūnų papirkimo – neblaivus sulaikytas prie automobilio vairo, kai buvo apgadinęs kaimyno automobilį, jis policininkams davė 150 litų (43,44 eurų) kyšį.

Baudžiamąją bylą dėl narkotinių įgijimo teismas išnagrinėjo J. Baronui nedalyvaujant – jis ikiteisminio tyrimo metu sutiko su prokurorės pasiūlyta bausme, pripažino savo kaltę ir tikino, kad gailisi dėl to, ką padarė.

Bylos duomenimis nustatyta, kad J. Baronas dar gegužės 5 d. popietę Vilniuje, Antakalnio mikrorajone, prie Neries upės, iš nenustatyto asmens už 30 eurų nusipirko 101,77 g kanapių. Jas vyras laikė automobilyje BMW, o tą patį vakarą, apie 23.20 val., buvo sulaikytas Žirmūnų g.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas J. Baronas tyrėjams aiškino, kad kanapių nusipirko iš vieno iššaukiančiai atrodančio vyriškio, su kuriuo susipažino prie Neries upės vedžiodamas šunį.

„Praeidamas pro šalį užuodžiau rūkomos „žolės“ kvapą ir susigundžiau“, – J. Baronas sakė, kad nepažįstamojo paprašė duoti parūkyti, bet šis pasiūlė geriau kanapių iš jo nusipirkti.

J. Baronas sutiko – iš kišenės išsitraukė 30 Eur. Narkotines medžiagas J. Baronas paslėpė Šilo miške Antakalnyje – bijojo, kad grįžus į namus kanapių kvapą užuos jo motina Laimutė Pikul.

Tą patį vakarą J. Baronas išvažiavo pasivažinėti po miestą, pakeliui sutiko savo draugą, kuris važiuojant automobiliu užuodė „žolės“ kvapą. „Išėmiau iš kišenės parodyti, bet tuo metu pamačiau iš paskos važiuojančius policijos pareigūnus ir supanikavau, „žolės“ gumbulas nukrito“, – sakė jis.

Netrukus J. Barono vairuojamą BMW sustabdė policijos pareigūnai – su kanapėmis sulaikytas vairuotojas ir jo draugas buvo pristatyti į komisariatą.

J. Baronas tikino, kad narkotines medžiagas nusipirko sau.

Tuo metu policijos pareigūnai prisipažino, kad J. Barono vairuojamą automobilį sustabdė tik dėl to, jog vairuotojas keistai elgėsi – esą pamatęs policininkus jis labai susijaudino. Pareigūnai manė, kad vairuotojo dokumentai yra netvarkingi, bet kai šį sustabdė, iš karto užuodė kanapių kvapą, be to, ant automobilio kilimėlio mėtėsi „žolė“.

Pasak policininkų, J. Baronas atsisakė nurodyti, iš kur gavo narkotines medžiagas, o jo draugas tikino, kad tuo metu ketino susisukti suktinį, bet pamatęs policijos automobilį, labai išsigando.

Tyrimo metu pareigūnai taip pat patikrino, ar J. Baronas vartoja narkotines medžiagas – toksikologijos ekspertų išvadose nurodyta, kad tyrimo metu buvo nustatyta, jog jo šlapime buvo rasta tetrahidrokanabilio karboksi rūgšties, amfetamino ir metamfetamino.

Teismo J. Baronui priimtas baudžiamasis įsakymas dar neįsiteisėjo, jeigu nuteistasis persigalvos, jis dar per keturiolika dienų galės kreiptis į teisėjus, kad jo byla būtų išnagrinėta iš naujo.

Į naujienas apie brolio nemalonumus su teisėsauga šiuo metu Sicilijoje gyvenanti O. Pikul-Jasaitienė reaguoja labai jautriai. Prieš savaitę DELFI paskelbus, kad teismas narkotikų platinimu įtariamam J. Baronui dar dviem mėnesiams pratęsė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, dainininkė pratrūko ir feisbuke pareiškė, kad „nuo ubago lazdos, kalėjimo ir senos mergos niekas neapsaugotas“.

„Žiūrėk, nemirktelėsi ir pats netyčia šalia sovietinis žurnaliste atsidursi! – (kalba netaisyta) rodomu nemaloniu dėmesiu piktinosi O. Pikul-Jasaitienė. – Mūsų šeima stipri ir tokie šunys ir lieka loti savo supuvusiuose garduose, o mes gyvenam!“
Oksanos Pikul-Jasaitienės pasisakymas „Facebook“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)