LRT pasirinktas laiko patikrintas formatas neįtiko

Šventinę programą LRT eteryje vedė Andrius Rožickas ir Giedrius Savickas. Duetas į sceną vis kvietė studijoje viešėjusius politikus, sportininkus ar kitus garsius Lietuvos žmones ir jiems teikė dovanas. Programoje taip pat buvo gausu įvairiems muzikos skoniams pritaikytų kūrinių.

Vis dėlto ši programa įtiko ne visiems. Po Naujųjų savo nuomone feisbuke pasidalijo tinklaraštininkė Nida Degutienė. „Taip jau nutiko, kad Naujus jau antrus metus iš eilės sutikau žiūrėdama lietuvišką TV. Kadangi metų eigoje lietuviškus kanalus įsijungiu labai retai, tai Naujų naktis yra geras būdas pasitikrinti, kur pasistūmėjome nuo praeitų. Ir eilinį kartą pašiurpau nuo LRT (valstybinės televizijos, ne kokio „Pūko TV“!) agitbrigadinio šou lygio sovietmetį menančioje studijoje“, – rėžė N. Degutienė.

Įrašą moteris tęsė pažerdama daugybę klausimų, skirtų visai kūrybinei komandai: „Ar tikrai geresnių vedėjų nei A. Rožickas ir G. Savickas visoje LRT (Lietuvoje?) nėra? Ar tie žemiausio lygio kolūkietiški bajeriukai, eilėraštukai ir dovanėlės yra viskas, ką sugebėjo sugalvoti renginio režisieriai? Ar daina „Valentežkės su aptežkėm“ tikrai pasirodė tinkamiausia Naujametiniam vakarui (naujausia Vido Bareikio ir Jurgos Šeduikytės daina – DELFI)? Ar tikrai politikai ir jų apgailėtinos kalbos yra tai, ko tikisi šventinės laidos žiūrovas (o jei jau taip, tai gal koks speach writeris (kalbų rašytojas – DELFI) galėtų draftus (paruoštukus – DELFI) paruošti, kad nestenėtų ant scenos ir nenusišnekinėtų taip, kad net susigūži išgirdęs tą jų „išmintį“?)? V. Noreika ir V. Grubliauskas su „Dainų Dainelės“ atrankinio turo lygio pro šoną dainuojančiais vaikučiais vienoje scenoje?“

Išliejusi savo emocijas bei įspūdžius N. Degutienė pridūrė, jog atsiprašo, kad nesusilaikė ir išsiliejo bei pasveikino visus su Naujaisiais metais.

LRT naujametinio koncerto akimirkos:

DELFI susisiekus su LRT atstove spaudai Virginija Bunevičiūte, ši patikino, kad jau yra susipažinusi su N. Degutienės nuomone ir gerbia jos išsakytas mintis. „Visuomet smagu matyti kitų nuomones ir visas jas gerbiame, šiuo atveju – Nidos, – kalbėjo V. Bunevičiūtė. – Tai yra jos asmeninė nuomonė ir tokių ar kitokių nuomonių gali būti labai daug apie kiekvieną laidą ar transliaciją. Girdėjome ir teigiamų atsiliepimų apie šią transliaciją. Visiškai normalu, kad yra įvairių nuomonių.“

Pasidomėjus, ar ne per daug politikų Naujųjų metų išvakarėse šmėžavo jų paruoštoje programoje, LRT atstovė tikino, kad lygiai tiek pat jų buvo ir pernai, ir ankstesnių metų programose. „Formatas jau daug metų nekeičiamas, todėl yra patikrintas laiko ir, žvelgiant į reitingus, yra teisingas pasirinkimas. Žmonės nori matyti savo išrinktuosius per svarbias transliacijas, – kalbėjo atstovė ir pagrindė vedėjų dueto, kuris taip pat sulaukė N. Degutienės kritikos strėlių, pasirinkimą. – Šie vedėjai yra vieni geriausių, kuriuos turime. Jie yra tikri improvizacijos meistrai ir jau ne kartą yra įrodę savo sugebėjimus tokiuose projektuose.“

Šventinio vakaro programa buvo nufilmuota iš anksto. Tuomet LRT studijoje viešėjo ir visą filmavimą stebėjo Vytautas ir Gabrielius Landsbergiai, Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė, Agnė Bilotaitė, Visvaldas Matijošaitis, Algirdas ir Janina Butkevičiai, Benediktas Vanagas, Zita Kelmickaitė, Daina Gudzinevičiūtė ir daugelis kitų.

Scenoje vakaro metu pasirodė net 40 atlikėjų: Aistė Lasytė, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis, Povilas Meškėla, Marius Jampolskis, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis ir kiti.

LRT naujametinio koncerto akimirka

Vakaro vedėjai, G. Savickas ir A. Rožickas, į sceną vieną po kito kvietė politikus bei kitus garbius svečius ir šiems deklamavo eilėraščius bei dovanojo šventines dovanas. Į sceną pasikvietę Ministrą pirmininką Saulių Skvernelį šiam padovanojo pagalvę bei miego akinius, kad valdant valstybę rastų laiko ir miegui. „Mes jums vatą, mūs jums lengvatą“, – dovaną įteikdamas juokavo G. Savickas.

Scenoje pasirodžiusiam G. Landsbergiui vakaro vedėjai padovanojo angelo sparnus, D. Gudzinevičiūtei – gimnastikos lanką, Z. Kelmickaitei – popierinį Giedrių Savicką ir pan.

TV3 stengėsi nustebinti žiūrovus

TV3 Naujųjų išvakarėse žiūrovams siūlė ne tradicinį „Naujametinį žiburėlį“, o visą pluoštą koncertų įrašų: Marijono Mikutavičiaus „3D show“, jubiliejinį Ingos Valinskienės koncertą, vos laikrodžiui išmušus dvyliktą valandą eteryje prasidėjo SEL koncertas „360“, o paryčiais žiūrovų ausis ir akis dar džiugino Vaido Baumilos bei Ovidijaus Vyšniausko koncertai.

„TV3 kasmet Naujųjų išvakarėse žiūrovams siūlo ką nors naujo ir netikėto. Stengiamės nesikartoti ir nustebinti žiūrovus, todėl šiemet naujametinė programa iš kitų kanalų išsiskyrė kokybiškos muzikos gausa ir pačių žiūrovų sveikinimais, – DELFI kalbėjo TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. – Rodėme geriausių ir publikos itin mėgiamų Lietuvos atlikėjų koncertus. Vakaro kulminacija tapo Ingos Valinskienės jubiliejinis koncertas „Žvaigždė“. Koncertas buvo specialiai nufilmuotas televizijai ir papildytas pokalbiais su Ingos Valinskienės draugais, dainininkais.“

Beje, anot L. Blaževičiūtės, iš anksto savo draugus suskubę pasveikinti TV3 žiūrovai prieš pat vidurnaktį televizijos ekrane galėjo išvysti ir save: „Nuo gruodžio vidurio kvietėme siųsti trumpus nufilmuotus sveikinimus. Dalis jų kaip tik ir buvo parodyti Naujųjų išvakarėse, specialioje laidoje „Pasveikinkim vieni kitus“.

M. Mikutavičiaus "3D Show" Klaipėdoje

LNK Naujuosius su žydruoju žiburėliu kviečia sutikti jau 16 metų

LNK televizija „apšilimą“ Naujiesiems pradėjo „Sare Romos“ ir draugų koncerto transliacija, o beveik 22 valandą ekranus užliejo specialiai kurta programa „Žydrasis žiburėlis 2017. Kaip mes sutikome Naujuosius“. Po specialios programos buvo transliuojamas 2015-ųjų metų pabaigoje surengto Džordanos Butkutės koncerto „Aš karalienė“ įrašas.

„Jau 16 metų iš eilės LNK Naujuosius metus kviečia sutikti su mylimais laidų vedėjais ir garsiausiais dainininkais „Žydrajame žiburėlyje“ – tai mūsų televizijos išskirtinumas, graži tradicija. Žiburėlis – kelių valandų smagus šou, muzikinis filmas, kiekvienais metais turintis savo istoriją – Naujuosius sutikome ir improvizuotame viešbutyje, ir policijos nuovadoje, ir prekybos centre, ir teisme, ir prieš mūsų erą, kelis kartus žiburėlis buvo pastatytas pagal pasakas: „Spragtukas“, „Raudonkepuraitė“, „Eglė – žalčių karalienė“, – DELFI kalbėjo LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius. – Tai – ilgas ir didelių pastangų reikalaujantis darbas, filmavimai paprastai vyksta paromis, nes reikia suderinti mūsų žvaigždžių grafikus, filmuoti lokacijose, kai jos uždarytos nakčiai.“

Anot G. Malaškevičiaus, „Žydrąjį žiburėlį“ kasmet kuria skirtingi režisieriai, todėl jis kasmet būna kitoks: „Šiemet žydrasis žiburėlis „Kaip mes sutikome Naujuosius“ ir vėl buvo pati populiariausia vėlyvos naujametės nakties programa, su ja Lietuva sutiko Naujuosius metus, ją žiūrėjo 697 tūkst. žiūrovų. Preliminariais Kantar TNS duomenimis, LNK žiburėlis turėjo 8,1 proc. reitingą, jis aplenkė TV3 rodytą Ingos Valinskienės koncertą (reitingas – 6,1 proc.) ir LRT „Naujametį muzikinį karnavalą“ (reitingas 4,3 proc.)“.

LNK naujametinės programos akimirkos:

Reitingai kalba patys už save

2017-uosius metus daugybė televizijos žiūrovų pasitiko prie televizijos ekranų. Ir nors feisbuke diskusiją užviręs žiūrovės skundas sulaukė komentatorių palaikymo, LRT atstovė spaudai V. Bunevičiūtė tikino, kad, žvelgiant į reitingus, toks formatas pasiteisina.

„Formatas jau daug metų nekeičiamas, todėl yra patikrintas laiko ir, žvelgiant į reitingus, yra teisingas pasirinkimas“, – kalbėjo V. Bunevičiūtė.

Žydraisiais žiburėliais Naujuosius pasitinkantys LNK žiūrovai, anot atstovo spaudai G. Malaškevičiaus, taip pat buvo patenkinti rodoma programa. Naujametinį LNK žiburėlį žiūrėjo 697 tūkst. žiūrovų. „Preliminariais Kantar TNS duomenimis, LNK žiburėlis turėjo 8,1 proc. reitingą, jis aplenkė TV3 rodytą Ingos Valinskienės koncertą (reitingas – 6,1 proc.) ir LRT „Naujametį muzikinį karnavalą“ (reitingas 4,3 proc.)“, – vardijo G. Malaškevičius.

TV3 šįmet nusprendė stebinti žiūrovus ne iš anksto paruoštomis programomis, o daugybe koncertų įrašų. Neįtikėtina, tačiau bandymas nustebinti nepasiteisino – TV3 transliuotas I. Valinskienės koncertas buvo mažau populiarus nei LNK ruoštas žydrasis žiburėlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (688)